Kazališna predstava “Obraćanje naciji” na Ljetnoj pozornici

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 10. srpnja 2024. - 11:33
Autor: 

Kazališna predstava “Obraćanje naciji”, šesta natjecateljska predstava u ovogodišnjoj selekciji, koju je po tekstu Čelestini Askanija režirao Bojan Đorđev, bit će izvedena na Ljetnoj pozornici u Tivtu, u četvrtak, 11.7., s početkom u 21.30 h, u okviru Festivala mediteranskog teatra Purgatorije. Ova kazališna predstava rađena je u produkciji Ateljea 212 iz Beograda.

"Komad se sastoji iz kratkih monologa odabranih iz istoimene drame i zbirke „Hodam u koloni", Askanija Čelestinija. Radnja se dešava u malom gradu punom izobličenja, simbolu zala i deformacija svijeta sa svojim gradonačelnicima, pekarima, grobarima, trgovcima i glasačkim tijelom. Mala zemlja u kojoj korumpirani izmišljaju demokratiju smjenjujući vlast sa mafijom i gdje se svaka „drugost eliminiše pre nego što nas omete“, gdje učiteljice postrojavaju djecu u školi po etničkoj i nacionalnoj pripadnosti i fizičkom izgledu, na izborima se pobjeđuje sa 110%, gdje je jedini način na koji građanin može da podnese svoju stvarnost da misli na pištolj u džepu ili da okrene glavu od svega i pokuša da zaspi dok kap uporne vode sa plafona ne sruši cijelu zgradu".

Prijevod je uradila Julijana Vučo, dramaturginja je Mina Ilić, scenograf Siniša Ilić, kostimografkinja Marija Bolubdžić, scenski pokret Čarni Đerić.

Igraju: Goran Kičić, Jovana Gavrilović, Gorica Popović, Isidora Minić, Katarina Žutić, Dejan Dedić, Ivan Mihailović, Ivan Jevtović, Branislav Zeremski, Aleksandar Srećković i Miona Marković.

Kupovina ulaznica moguća je na blagajni Centra za kulturu Tivat od 10:00 do 14:00 sati i na blagajni Ljetne pozornice od 19.00 h do 22.00 h. Informacije na broj +382 69 342 799.