Izložba „Stare i rijetke knjige iz legata akademika Vladislava Brajkovića“ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 07. prosinca 2019. - 9:36
Autor: 

Kulturni centar Nikola Đurković / Gradska biblioteka i čitaonica Kotor i Pomorska biblioteka Kotor organiziraju otvaranje Izložbe Stare i rijetke knjige iz legata akademika Vladislava Brajkovića u utorak, 10. 12. 2019. godine, u 12 sati u Memorijalnoj dvorani Pomorske biblioteke u Dobroti.

Izložba je rezultat implementacije projekta Izložba Stare i rijetke knjige iz legata akademika Vladislava Brajkovića, koji je sufinanciran iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2019. godinu Ministarstva kulture Crne Gore.

Akademik Vladislav Brajković, europski stručnjak za pomorsko pravo, svojim znanjem, društvenim angažmanom, entuzijazmom i, iznad svega, privrženošću svojoj rodnoj Boki Kotorskoj, znatno je doprinio revitalizaciji i razvoju pomorske privrede Crne Gore nakon Drugog svjetskog rata, kao i obnovi pomorskog školstva i njegovom podizanju na visokoškolski nivo. Biblioteka akademika Vladislava Brajkovića predstavlja obimnu stručnu biblioteku u kojoj preovlađuju jedinice vezane za oblast (međunarodnog) pomorskog prava kojim se akademik bavio tijekom svog plodnog znanstvenog rada.