„Bajka o ribaru i ribici“ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 07. studenog 2017. - 10:00
Autor: 

Dječja lutkarska predstava “Bajka o ribaru i ribici” Gradskog pozorišta iz Podgorice gostuje na Velikoj sceni Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor u petak,  10. 11.,  u 17 sati. Režiju, prema čuvenoj Puškinovoj bajci, potpisuje  Evgeny Ibragimov.

Igraju: Branka Femić, Katarina Krek, Jelena Simić, Dijana Dragojević, Smiljana Martinović, Pavle Ilić, Sejfo Seferović, Davor Dragojević.

U najpoznatijoj Puškinovoj bajci, Bajka o ribaru i ribici, ovog puta akcenat  je na zahvalnosti, ljubavi i milosrđu. Zato je ova lutkarska predstava namijenjena svima, podjednako i djeci i odraslima, jer ona nosi humanu poruku, ispričanu isključivo lutkarskim sredstvima. Bajka o ribaru i ribici sadrži 33 slike, među kojima su prizori na obali mora, kao i oni u njegovoj dubini, stvarni i nestvarni, sanjani i izmaštani, nečega što je bilo, čega i sada ima i uvijek će ga biti: skromnosti, porodične sloge, poimanjа osnovnih vrijednosti života. I još ponešto, što se može samo vidjeti i neposredno osjetiti na sceni, na koju vas pozivamo…”

Prodaja ulaznica po cijeni od 3,00 eura bit će na blagajni Kulturnog centra 9. i 10. 11. od 10h do 12h i od 15h do 17h.