DHK - Poziv na suradnju za časopis „Republiku”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 19. srpnja 2024. - 11:06
Autor: 

Poštovane autorice i autori,

pozivamo vas da svojim prilozima obogatite Republiku, časopis Društva hrvatskih književnika koje 2025. obilježava 125 godina postojanja, što želimo posebno obilježiti.

Priloge možete slati na e-adresu republika@dhk.hr, i to 20 kartica proze ili 7-10 pjesama. Dobrodošli su tekstovi različite žanrovske pripadnosti – osim poezije i kratkih priča, posebno su dobrodošli eseji, dramoleti, memoarska proza, feljtoni, putopisi, prijevodi i dr.

Književnost je okosnica Republike, no uredništvo će nastojati predstaviti i aktualno stanje drugih umjetnosti – vizualnih praksi, glazbe, arhitekture i urbanizma. U svim tim područjima zbivaju se dramatične promjene, nekad poticajne a nekad jalove, no sve je to povezano s razumijevanjem književnosti, a vrijedi i obratno: prozaici, pjesnici i esejisti u pravilu imaju interes za razne vrste umjetnosti te ga zbog svojeg umijeća pisanja umiju i obrazložiti, zbog čega smatramo da prilozima o različitim vrstama umjetnosti pripadaju Republici. Općenito bismo željeli otvoriti Republiku širokoj lepezi kulturnih tema i poetika, uz afirmaciju novih književnih glasova.

Nadamo se plodnoj suradnji i zanimljivim novim brojevima Republike.

Uredništvo