Završene fešte u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 24. veljače 2020. - 8:26
Autor: 

Velikom karnevalskom povorkom glavnom gradskom saobraćajnicom, suđenjem i spaljivanjem karnevala u Kotoru završene su Zimske kotorske karnevalske feste 2020.g. Za sve nevolje godini osuđen je i spaljen  Furbopolpetun Negromant Skonfužjonus.

 “Na posljednji đir karnevala su pratile bleh muzike iz Đenovića i Kotora, mažoretke “Fešta” i “Alisa” iz Kotora,  “Modest” iz Tivta  i “Lili” iz Herceg Novog, zatim “Infinity dance studio”, karnevalske grupe  Za dešpet, Katareo, Srednjevjekovni Kotor, “Carolija tisine”  - Resursnog centra za sluh i govor – Kotor, NVO “Harlekin” i “Maskarada” iz Tivta, Kosmopolitanke, Teatar 303, Studentska organizacija pomorskog fakulteta Kotor, ” Dom starih “Grabovac” iz Risna, djeca iz vrtića “Radost” i “Osmijeh”,   mališani iz  osnovnih škola: Njegoš, Ivo Vizin - Prčanj, Nikola Đurković – Radanovići i naši gosti iz Nikšića – Osnovna škola „Milija Nikčević,“

 Žiri koji je radio u sastavu: Slavko Ivanovic- predsjednik , Vanja Brguljan- clanica Savjeta Kulturnog centra “Nikola Đurkovic” i Ana Nives Radović, direktorica Turističke organizacije Kotor jednoglasno je donio odluku da pehar za najbolju masku pripadne JPU RADOST sa maskom DALMATINCI I KRUELA. Djeca iz vrtića “Radost“, zaposleni i roditelji danas su izašli u ukupnom broju od 876 dalmatinaca. Ovo je zasigurno ne samo za pohvalu, jer je ovo najbrojnija karnevalska grupa nego je i siguran pokazatelj da ponekad treba učiti od najmlađih. Pehar za drugo mjesto dobila je Karnevalska grupa GASLERI  sa maskom  KAŽIN O SALOONA.

DOM STARIH “GRABOVAC” IZ RISNA sa maskom NIKAD NIJE KASNO  osvojilo je pehar za treće mjesto. Fešta se potom nastavila uz muziku  Tri kvarta i koncertom popularne Jelene Rozge. Program su sa glavne bine vodili Brane Knezović i Dolores Fabian.  Organizator Tradicionalnih zimskih kotorskih karnevalskih fešti je Javna ustanova Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj je Općina Kotor.  Partner je kotorsko Komunalno preduzeće.

 Sponzori su: POSLOVNI  CENTAR VUKŠIĆ, Verige 65, YU BRIV, CRNOGORSKA PLOVIDBA, POMORSKI MUZEJ KOTOR, KNJAZ MILOŠ MONTENEGRO DOO, AQUA BIANCA, LABUD TENDE, KONOBA “MARIUS”, ĐIR TAXI,KAFE BAR SIEMPRE, HTP „FJORD“ .

 Medijski  sponzori: Radio televizija Crne Gore, Radio televizija Budva, Radio televizija Herceg Novi, Televizija A1, Skala radio, Radio Kotor, Radio Dux, Antena M, Elmag radio, Boka News, Crna Gora Media, Culture Corner, Kolektiv, Café del Montenegro, Travel Montenegro i Pv Informer.