Vjeri Radulović druga nagrada na festivalu u Ukrajini

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 15. prosinca 2020. - 9:04
Autor: 

Na nedavno održanom „2220 international online music festival” u Ukrajini, dvanaestogodišnja Vjera Radulović iz Perasta osvojila je drugu nagradu u junior-srednjoj kategoriji u pjevanju.

Sudjelovali su predstavnici iz 14 zemalja: Crna Gora, Hrvatska, Ukrajina, Kazastan, Slovenija, Albanija, Uzbekistan, Moldavija, Bjelorusija, Gruzija,Turska, Azerbejdžan, Letonija, Rumunjska uzrasta od 6 do 17 godina.

Od ukupno prijavljenih 548 sudionika u finale je izabrano 87, dok je za superfinale odabrano 35 natjecatelja.  Natjecatelji su bili raspoređeni po starosnim kategorijama i Vjera se plasirala kao finalista, pa superfinalista. U svojoj junior-srednjoj kategoriji osvojila je drugu nagradu.

Predstavnik Crne Gore u žiriju je bio Momčilo Zeković Zeko, a predsjednica žirija je bila istaknuta ukrajinska umjetnica Ruslana, pobjednica Eurovizije 2004. godine. 

„2220 international Music Festival” je osnovao  STUDIORAR uz podršku Udruženja za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM-Association for the Development of International Relations. Festival je organiziran radi stvaranja i jačanja međunarodnih veza, promocije mladih talenata i razvijanja kulturne diplomacije. Festival je podržalo Ministarstvo spoljnjih poslova Ukrajine.

Ove godine festival se održao online, a dobitnici su osigurali sudjelovanje na Međunarodnim festivalima u Sloveniji i Crnoj Gori.

Vjera je do sada sudjelovala na bezbroj festivala, na kojima je postigla sjajne rezultate u susjednim državama. Ima pet svojih autorskih pjesama. Voli ići na festivale i upoznavati nove prijatelje. Ove godine je uspjela osvojiti tri nagrade, na festivalu “Razigrane note” osvojila je drugo mjesto, festival “Dmoll”- osvojila je treću nagradu u polufinalu i na festivalu iz Ukrajine  osvojila je drugu nagradu. Sljedeći festival na kojem ce se Vjera natjecati je festival “Zlatna Pahulja”u Rožajama. Festival ce se održati 26. i 27. veljače 2021.