Uvertira u dinamično ljeto u Portu Montenegru

Time to read
2 minutes
Read so far

Petak, 05. svibnja 2017. - 9:44
Autor: 

Pripreme za 3. izdanje MYBA Pop UpSuperyacht Show-a, vjerojatno najvažnijeg jahting događaja sezone, zanimljiva lista jahti koje već potvrđuju sudjelovanje, brojne sajamske aktivnosti van Crne Gore od Dubaija, Moskve i Barcelone, pokazuju da su timovi Porto Montenegra u intenzivnim pripremama za sezonu. Hotel Regent i ovog mjeseca ostaje mjesto izuzetnih gastro priča i lifestyle događaja, a Zbirka pomorskog nasljeđa potvrđuje da predstavlja mjesto važnih događaja Boke.  

Izložba slika pod nazivom Likovna bajka o Mediteranu, hercegnovskog autora Tihomira Konjevića, postavljena je u izložbenom prostoru Upravne zgrade PortaMontenegra (u Domu Vojske) do 15. 5. U svom stvaralaštvu Konjević koristi kombinirane slikarske tehnike i materijale, a stvara autentičan identitet Mediterana.

U okviru projekta Tina Modoti između umjetnosti i politike nautičkoj klijenteli i ljubiteljima umjetnosti premijerno će biti predstavljeni radovi jedne od najistaknutijih fotografkinja 20. st. – Tine Modoti. Svečano otvaranje izložbe zakazano je za četvrtak 18. 5., u Zbirci pomorskog nasljeđa, s  početkom u 20:00h. Kolekcija u najvećoj mjeri obuhvata radove koji su nastajali u Meksiku, zatim nekoliko ostvarenja iz Berlina, kao i aktove i portrete Tine Modoti, a koje su radili čuveni Edvard Veston i anonimni fotografi. Crno-bijeli opus fotografija sadrži prikaze arhitekture, predmeta, meksičkog stanovništva i svakidašnjice, radničkih protesta i parada, kao i istaknutihumjetnika, intelektualaca i političara vremena u kojem je živjela - tim povodom biografski dokumentarac Tinisima, dogma i strast, redateljice  Laure Martinez Diaz, bit će prikazan u utorak, 16. 5. u Zbirci pomorskog nasljeđa, s početkom u 20.00h 

Izložba Voja Stanića zakazana je za 31.5.,  s početkom u 18:00h u prestižnoj crnogorskoj galeriji Gayo u Portu Montenegru – njegov likovni identitet prepoznat je diljem svijeta iako je ostao vjeran svom Herceg Novom, u čijim se djelima spaja realno i irealno, u kojima poput vizionara upliće fantastiku, sa savršenim poznavanjem i razumijevanjem ljudskih slabosti, a sve kroz obične, “male” ljude i priča svakodnevne životne priče koje sakuplja kao promatrač s prozora svoga ateljea uz hercegnovski Škver.

Regent Porto Montenegro hotel proslavit će Dan obnove crnogorske neovisnosti – 21. 5. od 19:00h do kasno u noć goste Library Bar-a će zabavljati Stevan Fedi s  bendom. Ovom prilikom Regent koktel majstori predstavit će novi koktel na listi, nazvan Koktel neovisnosti. Ovaj koktel inspiriran je državnim motivima i raznolikošću crnogorskog krajolika. Sadržat će sve tipične crnogorske proizvode, i bit će crvene boje. „Koktel nezavisnosti“ će biti pravi crnogorski reprezent u svjetskoj paleti koktela koje nudimo“, kazala je Branka Novaković, menadžer restorana.

U subotu, 27. 5.,  u DiningRoom-u organizira se Mediteranska gala večera – svi prisutni uživat će u najfinijim mediteranskim ukusima serviranim u 5 sljedova. Svih 5 sljedova prilikom ove večere će sadržati jela od ribe i mesa pripremana na različite načine. Ono što će ova jela povezivati jeste njihovo mediteransko porijeklo, kao i mediteransko bilje kojim će jela biti začinjena“ istakao je Željko Knezović, izvršni kuhar u hotelu Regent Porto Montenegro. Dobroj atmosferi će doprinijeti i glazbeni duo harmonika i violina. Cijena večere će iznositi 50 eura po osobi.

TheClubhouse, i ovog proljeća je omiljeno mjesto zabave gostiju nautičkog naselja Porto Montenegro, a ono što ga čini poznatim jesu eklektični posjetitelji, pića čudnih imena i najbolja industrija zabave na obali – u subotu 6. 5.  zakazana je Disco žurka, već u nedjelju 7. 5., plesat će se salsa od 20:00h. 10. 5.  zakazana je Karaoke žurka, a 21. 5.  na istom mjestu svi posjetitelji  će uživati u Tango večeri. Svakog petka u libanskom restoranu Byblos nastupa crnogorska pjevačica Marija Božović s  bendom Inuendo, a subota je zakazana za nastupe benda Small Talk.

 

Svi ljubitelji jedrenja uživat će i ovog mjeseca na sesijama jedrenja utorkom i subotom, Rowing sesijama i satima jedrenja za najmlađe srijedom i subotom i Twilight sesijama četvrtkom. Intenzivan tečaj  jedrenja na Blu26 jedrilicama zakazan je za prvi vikend svibnja, 6. 5.  i 7.5. Blu26 trka za one koji se profesionalnije bave jedrenje zakazana je za 26. i 27. 5.

 

Ljubitelji sporta i ovog mjeseca imat će intenzivan kalendar u Portu Montenegru - KSI Montenegro treću godinu zaredom organizira FunRun - humanitarnu trku ili šetnju, koja će se održati u subotu 6. 5. - sva prikupljena sredstva ove godine bit će usmjerena na podršku Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju Tivta. Trka počinje u 10:00h. Iz Sportskog kluba PM preporučuju intenzivne proljetne  sesije joge 14. i 28. 5.