U Tivtu obilježen Dan borbe protiv dijabetesa

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 16. studenog 2015. - 9:08
Autor: 

Povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, 14. 11. je u Tivtu organiziran kamp za pomoć u razvoju djece oboljele od ove bolesti od strane Aikido Akademije – Tivat.

Aikido Akademija području Tivta djeluje već niz godina i jedna je od rijetkih sportskih organizacija koja se uključila u aktivnosti djece koja boluju od ove bolesti. Tijekom kampa, organizirano  je predavanje poznatih crnogorskih stručnjaka o dijabetesu kojem je prisustvovalo dvanaestoro djece sa roditeljima iz Općine Tivat.

Prvi dio predavanja realiziran  je u prostorijama Aikido Akademije Tivat , gdje su govorili: dr. Bjeladinović - endokrinolog, dr. Lalović - epidemiolog, dr. Isailović - pedijatar i dr. Perović - pedijatar. Predavači su se tijekom kampa osvrnuli na sve segmente života djece koji boluju od dijabetesa, kao i na brojne mogućnosti i benefite koje pažljivo odabrane sportske aktivnosti mogu da imaju na opće psihofizičko stanje osoba s dijabetesom.

Drugi dio predavanja realiziran je u hotelu Regent Porto Montenegro koji je, menijem kreiranim po nutricionističkim standardima, ugostio sve sudionike kampa, a učenici iz Muzičke škole Tivat su druženje završili mini koncertom.

“S obzirom da ova bolest uzima sve više maha i da je Crna Gora druga u Evropi po broju oboljelih, navedeni kamp je imao za cilj da skrene pažnju na navedeni problem i da se kako oboljeli tako i šira javnost uputi ka mogućnostima i benefitima zdravih stilova života koji povoljno utiču na zaustavljanje ove bolesti”- naglasili su iz Aikido Akademije.

Svjetski dan borbe protiv dijabetesa obilježava se 14. 11. U Crnoj Gori od ove bolesti boluje oko 20. 000 osoba, globalno oko 366 milijuna ljudi, a broj oboljelih ubrzano raste.