U Bogorodičinoj crkvi održan koncert posvećen Darinki Matić Marović

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 17. kolovoza 2022. - 9:05
Autor: 

Sinoć, u Bogorodičinoj crkvi na Prčanju održan je koncert posvećen Darinki Matić Marović – dirigentici, profesorici, prijateljici… sjajnoj zvijezdi u sazvežđu Regula.

Akademski zbor Collegium Musikum, iz Beograda pod dirigentskom palicom Dragane Jovanović,  prisutnima je priredio večer punu emocija, evociranih  uspomena, savršenog i raznolikog zborskog izvođenja. Publika je imala privilegiju  uživati  u pjesmama koje je dirigentica Matić Marović najviše voljela i najčešće izvodila.

„Tragovima  iz sazvežđa Regula, tragom duha, tragom zemlje i mora, tragom srca, tragom igre, tragom smijeha i tragom ljubavi, načinio se krug i omaž životu koji je bio prepun umjetničkog ispunjenja, profesionalnih uspjeha, ali i neumorne predanosti da se ljubav i znanje podijele i prenesu mlađima. Sinoć je premijerno  izvedena pjesma Coda, kompozitora Žarka Mirkovića, posvećena Darinki Matić Marović i horu Collegium Musicum.Na samom kraju, dirigentkinja Jovanović se obratila publici sa željom da se poslednja izvedba, pjesma Boko, moja mila, kako je istakla, otpjeva pod zvjezdanim nebom i nad morem Darinkine voljene Boke“.