Smolović - ogorčen sam šovinističkim činom!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 14. kolovoza 2019. - 16:10
Autor: 

Saopćenje za javnost  predsjednika Općine Bijelo Polje Petra Smolovića:

Povodom šovinističkog natpisa koji je ispisan na jednom objektu u Bijelom
Polju , koji su objavili mediji , izrazavamo ogorčenje i žaljenje !

Istovremeno upucujemo izvinjenje svim građanima Crne Gore posebno gradjanima Hrvatske nacionalnosti zbog poteza neodgovornog pojedinca ili pojedinaca koji su neprimjerenim postupkom željeda pošalju lošu sliku o našem gradu i gradjanima Bijelog Polja .

S tim u vezi, predsjednik Opštine Petar Smolović je odmah naložio da se pomenuti natpis ukloni, što je u kratkom roku urađeno.

Takođe, predsjednik Smolović je pozvao predsjednika HGI Adrijana Vuksanovića, kako bi izrazio žaljenje zbog ovog neprimjerenog ispada neodgovornih pojedinaca . To međutim, složili su se prilikom telefonskog razgovora nije način zajedničkog suživota , u Bijelom Polju svih vjera i konfesija , građanima hrvatske nacionalnosti u Bijelom Polju, kojih ima oko 40, ali i pripadnicima ostalih nacionalnih manjina u našem gradu najbolje je poznat vjekovni način zajedničkog života !
Građani Bijelog Polja su u mnogo težim vremenima pokazali zrelost i odgovornost, kao što je multivjerski i multinacionalni sklad u Bijelom Polju primjer kako se u jednoj sredini slažu i poštuju komšije. Takav slučaj je i kroz istoriju na koju smo posebno ponosni, tokom koje su se Bjelopoljci uvijek bili na strani pobjedničke, slobodarske i antifašističke ideje!