Službeni posjet izaslanstva šangajskog distrikta Jiading Općini Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 15. lipnja 2016. - 11:26
Autor: 

Izaslanstvo šangajskog distrikta Jiading boravi u službeni posjet Tivtu. Ovo je drugi posjet predstavnika ovog drugog po bogatstvu distrikta Šangaja  Tivtu, a rezultat je suradnje po osnovu Memoranduma o prijateljstvu  koji je potpisan prošle godine između Općine Tivat i  Distrikta Jiading.

Tijekom svog dvodnevnog boravka Tivtu, izaslanstvo iz Kine se upoznalo s najvažnijim investicionim projektima na teritorij Općine Tivat, a danas su se sastali s predsjednicom Općine dr. Snežanom Matijević.

„Imali smo jedan jako konstruktivan i uspješan sastanak. Ovo je druga posjeta predstavnika oblasti iz Šangaja, jedna od njihovih 16 distrikta, koliko ima ta oblast Šangaja. Prošle godine, naša delegacija je bila u posjeti njihovom distriktu i razgovarali smo o mogućnosti naše dalje međusobne saradnje. Prije svega smo dali akcenat na međusobnu saradnju u oblasti turizma, energetske efikasnosti, zdravstva, kulture… Naš predlog je bio da, ukoliko je moguće, naša Opština dobije neku donaciju; konkretno da li će to biti neki medicinski aparat ili će to biti neki električni automobil, jer oni su zaista razvijena zemlja koja je puno odmakla što se tiče razvoja u odnosu na nas i očekujemo njihovu pomoć, za što su oni izrazili zaista spremnosti za saradnju i nadamo se da se ovo neće zaustaviti samo na ovoj današnjoj posjeti, već da će to biti jedna tradicija od koje naš grad može imati samo boljitka“ – istakla je dr. Matijević.