Škola jedrenja za najbolje učenike OŠ "Drago Milović"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 10. lipnja 2016. - 13:46
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas darovala je danas najboljim učenicima, dobitnicima diplome Luča iz OŠ "Drago Milović" u Tivtu, jednodnevni tečaj jedrenja. Ukupno 22 učenika imala su priliku da se upoznaju s teoretskim i praktičnim znanjima o jedrenju pod mentorstvom jedriličara Jahting kluba Porto Montenegro i Jedriličarskog kluba Delfin.

"Kao predstavnici jednih od glavnih investitora u ovom gradu, osim što podržavamo lokalne obrazovne institucije kroz donacije, renoviranje kabineta ili kupovinu opreme za izvođenje nastave, mi želimo da aktivno učestvujemo i u neformalnom obrazovanju učenika. Ovaj jednodnevni kurs jedrenja sa svojevrsna nagrada najuspješnijim, i “vjetar u jedra” u njihovom ličnom razvoju" - istakla je PR koordinatorica Porto Montenegra Kristina Škanata.

Jahting klub Porto Montenegro ima sjajnu suradnju sa JK Delfin, i ovo je samo jedan u nizu zajedničkih projekata kada je afirmacija jedrenja u lokalnoj zajednici u pitanju. Nakon jednodnevnog tečaja jedrenja, učenici su posjetili Zbirku pomorskog nasljeđa i podmornicu Heroj P-821, tako da im je dnevni boravak u Porto Montenegru bio u vezi s istraživanjem nautičkih aktivnosti, ali i bogate nautičke prošlosti Tivta i Boke.