Rotary klub Kotor organizirao niz humanitarnih akcija

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 16. prosinca 2019. - 9:09
Autor: 

Članovi Rotary kluba Kotor, u okviru svojih godišnjih humanitarnih aktivnosti, posjetili su ovog tjedna  Dom starih „Grabovac“ u Risnu i za njegove korisnike priredili druženje i zabavu. U okviru zabavnog dijela programa nastupili su članovi kotorske eksperimentalne scene „Teatar 303“ i harmonikaš Faruk Bunda, čiji je angažman tijekom ove večeri bio poklon korisnicima usluga Doma starih „Grabovac“.

Rotary klub Kotor je za korisnike ove ustanove, uz pomoć D.O.O. „Piper“ i Poslovnog centra Vukšić „D-event“ pripremio kolače i bezalkoholna pića, a zatim i donirao garderobu koja je prikupljena tijekom humanitarne akcije članova kluba.

Posjet Domu starih Grabovac treća je humanitarna aktivnost  koju je Rotary klub Kotor imao ove jeseni, jer su  19.11.2019. godine posjetili Psihijatrijsku bolnicu Kotor kojoj su donirali posteljinu, higijenska sredstva, odjeću i obuću. Sponzori ove humanitarne akcije su još: D.O.O. Vibacom, Apoteka Medicor, Hotel Cattaro, PC Vukšić „D-event“ i D.O.O „ParisKotor“ Tivat. Direktor Psihijatrijske bolnice Dobrota, Aleksandar Tomčuk, izrazio je zahvalnost na donaciji.

Članovi kotorskog kluba osvrnuli su se na veliki spektar oblasti u kojima je bilo moguće djelovati, a osim značajnih sredstava koja su donirana brojnim ustanovama poseban akcent stavili su na vrijeme provedeno s njihovim korisnicima.

„Pored donacija i aktivnosti vezanih za prikupljanje novca opredijelili smo se i da provedemo vrijeme s onima kojima prilika da promijene ambijent, dožive i saznaju nešto novo, posebno znači. Novcem smo uspjeli da obezbijedimo nedostajuće, no svjesni smo činjenice da je za mnoge topla ljudska riječ neprocjenjivo vrijedna“, ističu članovi Rotary kluba Kotor.

Članovi ovog kluba su 22.10.2019. godine za štićenike Dječijeg doma „Mladost“ iz Bijele organizirali jednodnevni izlet i druženje, kada su im omogućili obilazak Aerodroma Tivat, potom organizirali obilazak Starog grada Kotor, Rimskih mozaika u Risnu u pratnji vodiča, kao i ručak u Poslovnom centru „Vukšić“ D-Event, uz prigodne poklone.

Pored navedenih aktivnosti, Rotary klub Kotor je na poziv Rotary kluba Dubrovnik , dana 12.12.2019. godine uzeo učešća u Donatorskom koncertu „U susret Božiću“, koji se održao u  Franjevačkom samostanu, Crkvi Male braće na Stradunu.

Također, povodom katastrofalnog potresa koji je pogodio stanovnike republike Albanije, pod parolom „Budimo humani, jer vaše malo, nekome znači mnogo“ Rotary klub Kotor je sudjelovao u okviru Rotary zajednice Crne Gore.