Realiziran sastanak TO Tivat s hotelskom turističkom privredom

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 22. siječnja 2020. - 9:47
Autor: 

Turistička organizacija Općine Tivat je 21.1.2020 održala sastanak s predstavnicima turističke privrede, kome su prisustvovali predstavnici hotelskih poduzeća: Regent, The Chedi Luštica Bay, Astoria, HTP Mimoza, Magnolija, Palma, Franca i  predstavnici  iz  kompanije Porto Montenegra.

Na sastanku su sumirani cjelokupni rezultati protekle turističke sezone, koja je po ocjenama svih prisutnih bila izuzetno dobra na opće zadovoljstvo.  Direktorica TO Tivat prisutnima je u uvodnom  izlaganju iznijela obrađene statističke podatke za period, koji se odnosi na  prvih  10 mjeseci 2019.  u odnosu na 2018. god.,  kada su u pitanju vodećih 10 zemalja po ostvarenim dolascima i noćenjima u svim vidovima smještaja (kolektivni i privatni ).

Predstavnici hotelskih poduzeća su izuzetno zadovoljni ostvarenom posjetom i pored vodećih tržišta, koja već godinama prednjače u dolascima kao što su Rusija, UK, Njemačka  i zemlje regije, navele su se i znatne promjene u strukturi gostiju i porastu dolazaka s nekih novih tržišta. Takva tržišta su u odnosu na ranije godine: Skandinavija, zemlje Beneluxa, Španjolska, Kina i Francuska, na što bi svakako trebalo obratiti pozornost i planirati buduće aktivnosti i na tim tržištima.

Direktorica TOT je uputila prisutne da su planirane digitalne i marketinške aktivnosti na ovim tržištima naročito kada su u pitanju zemlje sjevero-zapadnog dijela Europe, s obzirom da su to tržišta s kojih turisti posjećuju  toplije destinacije tokom cijele godine, a ne samo tijekom glavne turističke sezone,  što značajno utječe na produžetak sezonalnosti.

Prisutni predstavnici hotelske privrede Tivta svakako su naveli prednosti aerodroma za cjelokupnu destinaciju,  koji svojim direktnim letovima povezuju značajne destinacije s našim gradom i jedan je od važnijih segmenata u kompletnoj turističkoj ponudi  Tivta. Samim tim mišljenje lokalne turističke privrede je da se iskoriste trenutno povoljni klimatski uvjeti i prometna povezanost, te kreiraju atraktivne  turističke ponude poput vikend paket aranžmana za potencijalne goste iz regije. Cilj je privući goste u periodu od siječnja do travnja, kao i u drugom dijelu godine, s nižim cijenama u hotelskom smještaju te povoljnijim avio kartama na relaciji BGD – TIV – BGD u ovom periodu, što će sve skupa utjecati na još značajniji produžetak sezonalnosti.

Također, jedan od segmenata koji bi trebalo poboljšati je bogatija ponuda turističkih agencija za izletnički program, bolja i kvalitetnija umreženost među samim hotelijerima i svakako adekvatna koordinacija s razine TO Tivat na tom polju.

Svi prisutni pohvalili su dosadašnji rad i aktivnosti TO Tivat u svom doprinosu u kreiranju bogatih i zanimljivih aktivnosti i programa, koji doprinose i samoj posjećenosti njihovih objekata, te zaključili da Tivat postaje sve popularnija i atraktivnija destinacija za goste, kao i život u njemu. U najavi su predstojeći događaji, kao što su “ Love in the port“ u organizaciji Porto Montenegra, proslava osmog marta i drugi događaji u kojima će se dijelom uključiti i lokalna turistička organizacija s ciljem uvezivanja aktivnosti i na gradskoj rivi Pine.