Radni posjet ministra zdravlja i direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Općini Kotor

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 28. svibnja 2016. - 8:43
Autor: 

Predsjednik Općine Kotor dr.  Aleksandar Stjepčević, sa suradnicima, jučer je primio ministra zdravlja prof. dr.  Budimira Šegrta i direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Seada Čirgića. Tema sastanka je bila poboljšanje kvalitete usluga u Općoj bolnici Kotor, kao regionalnog centra za sve primorske općine, kao i proširenje njenih kapaciteta i dijapazona usluga, kako bi se omogućila zdravstvena zaštita i brojnim turistima, koji posjećuju naše primorje.

Ministar Šegrt je izrazio zadovoljstvo, s obzirom da je Opća bolnica Kotor kadrovski, organizaciono i infrastrukturno napredovala u skorije vrijeme i da predstavlja ustanovu, koja je prepoznata po visokim standardima u oblasti zdravstva. Također je napomenuo da Ministarstvo i Vlada Crne Gore podržavaju potencijalne investitore u ovoj oblasti, kako bi se kroz privatno-javno partnerstvo omogućila zaštita za sve građane i turiste.

Predsjednik Općine dr. Stjepčević je istakao, da kao liječnik  zna koliko je zdravstvo važna i zahtjevna oblast, te koliko je potrebno ulaganja kako bi se omogućilo kvalitetno zbrinjavanje ljudi. S obzirom da je zdravstvo najosjetljiviji sektor, Općina Kotor će ubuduće, kao i do sada intenzivno sudjelovati  u svim akcijama i donacijama, koje će pomoći opremanju u unapređenju kotorske bolnice i zdravstvenog sektora uopće.