Priopćenje Općinskog odbora HGI-ja Kotor

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 02. srpnja 2019. - 9:30
Autor: 

Istina je matematički jasna. 16 + 1 jeste većina. Naša koalicija ima većinsku potporu.

Gubitak vlasti u Kotoru svakako je ozbiljni udarac za drugu političku opciju.  Dnevnopolitički motivirana matematika onih koji gube je pogrešna. Najglasniji u kritikama vlasti iz ranijih mandata, nakon što su je osvojili, počinili su brojne greške. Nastala  situacija je epilog pogrešno vođene  politike pritisaka, ucjena, otimanja za privilegije. Zadržavanje položaja po svaku cijenu te traženje „žrtvenog jarca“ za neuspjeh ne otklanja odgovornost ni krivnju za trenutno stanje u Kotoru. Koliko licemjerja, neodmjerenih riječi, neprimjerenih postupaka, nepoštivanja građana Kotora.

Istina je da se bez povjerenja većine ne može vladati ni upravljati. No u  tijeku je završni čin drame koja se odvija u Kotoru. Smjenom predsjednika općine uspostaviti će se redovno stanje.

U Hrvatskoj građanskoj inicijativi čin odgovornosti prema biračima, gradu, prema lokalnoj zajednici je najznačajniji. Nisu funkcije jedino što nas interesuje u politici. Hrvatska građanska inicijativa se ni u ranijim sazivima nije otimala za funkcije. Tematski smo fokusirani na ključne teme koje se tiču građana Kotora. Postupati ćemo politički odgovorno i zajednički s koalicionim partnerima maksimizirati svoje potencijale za dobrobit građana Kotora.

 

Općinski odbor Hrvatske građanske inicijative Kotor