Predstavnik Amaterskog kazališta HNV - a sudionik seminara "Radionica kazališne improvizacije”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 27. ožujka 2023. - 9:07
Autor: 

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji ZAKUD-a Karlovačke županije, uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH, održana je "Radionica kazališne improvizacije" u Karlovcu.
Radionica kazališne improvizacije, pod vodstvom redateljice i dramske pedagoginje Ive Srnec Hamer, okupila je članove amaterskih kazališnih skupina i kulturno-umjetničkih udruga. Predstavnik Amaterskog kazališta Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore bio je Marko Zornija iz Kotora. Tijekom dvodnevnog seminara sudionicima su predstavljene improvizacijske tehnike u cilju upoznavanja i istraživanja vlastitog potencijala i izvora, koji vode prema kreaciji unutar glumačke igre.
Voditeljica Radionice bila je Iva Srmec Hamer, redateljica i dramska pedagoginja.
Dvadesetak polaznika, članova amaterskih kazališnih skupina i kulturno- umjetničkih udruga iz Zagreba, Jastrebarskog, Kaštela, Krapine, Huma na Sutli, Pribislavca, Kotora, Ogulina i Generalskog Stola, oduševljeno je radom voditeljice Ive Srnec Hamer i znanjem, koje su u divnoj radnoj atmosferi punoj pozitive stekli.
Radionicu je posjetila, upoznala i pozdravila sve nazočne županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, što je bila velika čast za sve sudionike radionica.