Predstavnici Općine Kotor na finalnoj konferenciji IPA Adriatic projekta prekogranične suradnje

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 31. svibnja 2016. - 9:47
Autor: 

U talijanskom gradu Campobasso, regija Molise, 30. svibnja je održana finalna konferencija IPA Adriatic projekta prekogranične suradnje “Operativni plan upravljanja Jadranom-AdriGov”.

Konferenciji,  koja je nosila naziv “ Više nivoa upravljanja kao pokretač politike jačanja EU strategije za Jadransko-jonski region” (EUSAIR), ispred Općine  Kotor,  kao jednog od projektnih partnera prisustvovale su koordinatorica Kancelarije za međunarodnu suradnju Jelena Stjepčević i koordinatorica  AdriGov projekta za Kotor Lena Pasinovic.

Uvodnim govorima prisutnima su se obratili predsjednik regije Molise Paolo Di Laura Fratura i generalni tajnik  Jadransko-jonske Euroregije Francesco Cocco. Unutar okruglog stola organiziranog u sklopu konferencije govorio je i bivši predsjednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Europe Giovanni  Di Stazi.

Konferenciju je organizirala regija Molise u suradnji s regijom Abruzo a ciljem predstavljanja rezultata projekta ključnim akterima i krajnjim korisnicima. Događaj je okupio predstavnike akademskih krugova, lokalnih i regionalnih vlasti kao i razvojnih agencija sa ciljem razmatranja značaja više nivoa upravljanja u implementaciji EUSAIR strategije.

 AdriGov je projekt europske teritorijalne suradnje koordiniran od strane regije Molise. Projekt je započelo 12 regionalnih vlasti zahvaljujući članstvu unutar Jadransko-jonske Euroregije u kojoj se Općina Kotor nalazi od njenog osnivanja. Projekt ima za cilj razvoj institucionalne suradnje u Jadransko-jonskoj  regiji i doprinosi jačanju prekogranične suradnje kao i EUSAIR procesa. Kao partner na projektu AdriGov, Općina Kotor ostvarila je značajne rezultate koji će biti predstavljeni u Kotoru krajem šestog mjeseca.