Predstava „Ubistvo u Orijent Ekspresu“ u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 20. ožujka 2024. - 13:21
Autor: 

Predstava Ubistvo u Orijent Ekspresu,  prema romanu Agate Kristi, u režiji Darijana Mihajlovića,  a u produkciji kazališta "Boško Buha", bit će izvedena 28. 3., u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat.

„Radnja je smještena u 30. godine prošlog vijeka i najluksuzniji voz tog vremena Orijent Ekspres, prinuđen je da nepredviđeno zastane zbog ogromnog snijega. Događa se brutalno ubistvo, u kome je nesrećni nastradali putnik likvidiran sa osam uboda nožem. Samim tim privatan put kući čuvenog Herkula Poaroa se pretvara u komplikovanu istragu ubistva, jer je voz pun osumnjičenih, a svaki od njih ima navodno neoboriv alibi. Put neustrašivog detektiva počinje u Istanbulu, a ostatak priče dešava se u - Jugoslaviji, između Vinkovaca i Broda. Misterija se lagano komplikuje, posebno što tragovi vode ka prošlosti koja nije razriješena, a tiče se veoma surove stvarnosti.Do sada se ova dramatizacija igrala samo na Brodveju i u Njemačkoj, na sceni u Berlinu, i to je jedini roman iz bogatog opusa Agate Kristi, koji je Fondacija slavne spisateljice dozvolila za izvođenje u pozorištu“.

 U predstavi igraju Andrija Milošević, Viktor Savić / Đorđe Kadijević, Jelena Trkulja, Lena Bogdanović, Borka Tomović, Katarina Gojković, Katarina Marković, Igor Damnjanović, Vladan Dujović / Rade Marković, Stefan Bundalo, Branislav Platiša

 Prema prijevodu kazališne adaptacije,  koji je napisala dramaturginja  i književnica Ivana Dimić, autorski tim "Ubistva u Orijent Eskpresu" čine - scenograf Vesna Popović, kostimograf Marina Medenica, scenski pokret - Milan Gromilić i scenski govor Dijana Marojević. Autor dramatizacije je Ken Ludvig.

Ulaznice po cijeni od 15 € mogu se kupiti na blagajni Centra za kulturu Tivat radnim danima od 10.00 h  do  13.00h, 30 min prije filmskih projekcija, 2 h prije predstave, kao i putem fakture u dogovoru sa službenicom blagajne pozivom na broj +382 69 342 799.