Posjet ministra obrane Republike Hrvatske Damira Krstičevića HNV- u

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 14. studenog 2018. - 15:16
Autor: 

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske  i ministar obrane Damir Krstičević sudjelovao je  na redovitom sastanku ministara obrane zemalja Američko-jadranske povelje (A5), koji  se održao u Budvi. Posebni sastanak ministara obrane zemalja Američko-jadranske povelje održan je u srpnju 2018., u Zagrebu, a na njemu je sudjelovao i ministar obrane SAD-a James Mattis. Riječ je o finalnom događaju koji Ministarstvo obrane organizira u kontekstu ovogodišnjeg predsjedavanja Crne Gore A5 inicijativom. Sastanku je nazočio i veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić.

Ministar Krstičević je danas sa suradnicima  posjetio i Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore te ga je predsjednik Vijeća Zvonimir Deković upoznao s radom Vijeća, kao i aktivnostima hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori. Ministar Krstičević je istakao koliko mu je zadovoljstvo posjetiti predstavnike hrvatske nacionalne manjine u Crnoj  Gori te istakao iznimnu  potporu na njihovom radu i trudu tj. očuvanju identiteta, kulture i običaja. Prigodom posjeta razmijenjeni su i prigodni darovi.

Sastanku je  nazočio i Marijan Klasić, konzul gerant u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Kotoru, kao  i potpredsjednik Općine Tivat Ilija Janović.

Audio: 
Ministar obrane RH Damir Krstičević