Posjet CDPR-a Domu starih u Petrovcu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 04. siječnja 2017. - 10:49
Autor: 

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) tijekom blagih danima od 25. prosinca, kada Božić slave vjernici po gregorijanskom do 7. siječnja, kada ga slave oni koji poštivaju stari Julijanski kalendar, posjetili su Dom za stare u Petrovcu, koji vode časne sestre Franjevke.

„Posjet je iskorišten kako bi sestrama uručili donaciju koju čini komplet knjiga pisaca s ovih balkanskih prostora koji će koristiti istovremeno pacijenti i sestre. Uz knjige sigurno nije teško otkriti što još ide za predstojeće blage dane? Normalno, to su paketi sa slatkišima i konditorskim proizvodima za sve pacijente Doma i sestre koje ih čuvaju. Knjigama koje smo donijeli sigurno se obogaćuje knjižni fond koji posjeduje Dom, što svakako predstavlja pomoć u njegovom daljem radu. Također se nadamo da posjetom i slatkom donacijom u ovim prazničnim danima pokazujemo starim, nemoćnim i bolesnim koji su tu smješteni da nisu napušteni i zaboravljeni, a sve zahvaljujući časnim sestrama koje ih nesebično i brižljivo drže u odlično opremljenom i urednom ambijentu Doma u prelijepom Petrovcu“ – navodi se u priopćenju CDPR-a.

CDPR na ovaj ili slične načine koristi svaku prigodnu priliku sličnu ovoj da u okviru svojih skromnih mogućnosti pomogne ustanove koje se bave zdravstvenim ili socijalnim radom.

„Istovremeno se nadamo se da ćemo to uspijevati raditi, kako u ovoj 2017. godini, tako i u budućnosti, naravno koliko nam to budu dozvoljavala ograničena sredstva i mogućnosti, a kako bi na taj način pomogli svima kojima pomoć nešto znači, ne gledajući njen obim i vrijednost, jer se u radu rukovodimo načelom da je svaka pružena pomoć dobrodošla“.