Porto Montenegro financira sportski mobilijar za najmlađe

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 18. studenog 2016. - 9:12
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas - Porto Montenegro financirala je kupovinu mobilijara, odnosno gimnastičkih strunjača i lopti za programske sadržaje Školice sporta Sportikus iz Tivta, u visini od 1.200 EUR, s ciljem podrške da se djeca najmlađeg uzrasta pravilno razvijaju kroz igru i sport.

„Ciljevi Školice sporta su razvoj motoričkih sposobnosti kod najmlađih uzrasta od 3 do 9 godina, razvoj kognitivnih sposobnosti, prevencija deformiteta kičme nogu i stopala, i selekcija djece u sportske klubove – treninzi su raznovrsni i na njima se rade osnove atletike i gimnastike, kao bazičnih sportova, kao i motorički poligoni, pomoću kojih unapređujemo koordinaciju, gipkost, brzinu reakcije, agilnost, ravnotežu, kao i elementarne igre i vježbe jačanja posturalne muskulature“, istakao je predsjednik SRD Sportikus Vlado Stevović.

Klub trenutno broji 45 članova, a kroz program Školice sporta Sportikus za prethodne dvije godine  je prošlo sedamdesetero  djece.

„SRD "Sportikus" Tivat već treću godinu zaredom sprovodi program univerzalne sportske škole za djecu, i u njima smo prepoznali adekvatnog partnera u misiji afirmacije sporta kao zdravog i aktivnog životnog stila svakodnevice, još od djetinjstva. Porto Montenegro podržava rad velikog broja sportskih institucija u Tivtu, s ciljem da se lokalna zajednica, i dalje, razvija u dobrom smjeru“, kazao je PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.