Pijaca domaćih proizvoda u Portu Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 13. kolovoza 2015. - 15:58
Autor: 

U cilju promoviranja crnogorske autohtone gastro tradicije inozemnoj klijenteli, Pijaca domaćih proizvoda u Porto Montenegru, druga po redu ovog ljeta, bit će organizirana od petka 14. do nedjelje 16. kolovoza, na glavnoj promenadi u naselju, na potezu od zgrade Teuta, oba dana u periodu od 17 do 22 sata.  

 

Svi posjetitelji će uživati u degustaciji organskih autohtonih proizvoda iz svih krajeva Crne Gore: sušenom kandiranom voću porodice Damjanović, specijalitetima Olcinium Oil-a iz Valdanosa koji će predstaviti i svoje prvoklasno djevičansko ulje, ali i specijalitete od maslina, medu pomiješanom s cimetom, tamnom čokoladom i orahom koje decenijama proizvodi porodica Martinović.

 

U ponudi će se naći domaći kolači i slatkiši po tradicionalnoj recepturi Frutiere iz Tivta, a Dragica Mirjanić će predstaviti organsku hranu čiji su glavni sastojci drenjina, zova i bundeva.

 

Porodica Borović iz sela Glisnica je sertificirani proizvođač organskog kontinentalnog integralnog, ražanog i heljdinog brašna, te će, zasigurno, na pravi način upotpuniti crnogorsku gastro ponudu na pijaci domaćih proizvoda u Porto Montenegru.