Omladinske igre bez granica povodom Dana mladih

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 09. kolovoza 2024. - 10:30
Autor: 

Uskoro otvaranje Omladinskog centra na Seljanovu

Sekretarijat za društvene djelatnosti Općine Tivat u ponedjeljak, 12. 8., organizira Omladinske igre bez granica, u suradnji s Avanturističkim klubom K4. Događaj će se održati na obali Pine, s početkom u 19 h.

“Igre bez granica za mlade organizujemo upravo omladini u čast, imajući u vidu da je u kalendaru Ujedinjenih nacija ovaj datum, 12. avgust, prepoznat kao Međunarodni dan mladih, kako bi se skrenula pažnja šire zajednice na njihov položaj i potrebe” - istakla je ovim povodom sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević. Ona je pozvala sve mlade uzrasta od 3 do 13 godina i od 14 do 29 godina da se uključe i zabave. “Logičke igre”, “Lavirint”, “Školica”, “Daj koš”... samo su neki od naziva igara, dok će za najmlađe biti organiziran poseban, njima prilagođen poligon. Iz Sekretarijata pojašnjavaju da prijava za sudjelovanje nije potrebna te da su svi dobrodošli.

“Ovo je ujedno i prilika da najavimo skoro svečano otvaranje Omladinskog centra. Centar je spreman, tehnički opremljen i nalazi se u prostorijama Šoping centra na Seljanovu. Angažovali smo omladinsku radnicu koja priprema sam program rada i vrši posljednje aktivnosti pred početak rada” – istakla je Mišković Vidojević. Omladinski centar bit će prostor u kojem će mladi moći da se druže, prisustvuju brojnim edukacijama, kreativnim radionicama, u kojem će moći da se informiraju o dostupnim stipendijama, omladinskim razmjenama i seminarima. Svi sadržaji bit će besplatni i samim tim  dostupni svima.