Održana I. redovita Skupština Crnogorske paneuropske unije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 30. lipnja 2017. - 9:25
Autor: 

U četvrtak,  29.6., u prepunoj Multimedijalnoj dvorani KIC "Budo Tomović" u Podgorici održana je  I.  redovita skupština CPEU, na kojoj je prisustvovalo preko sedamdeset članova, prijatelja i gostiju.

Skupštinu je otvorila predsjednica CPEU prof. dr.  Gordana Đurović. Nakon usvajanja Dnevnog reda, izvještaj o radu sa financijskim dijelom Skupštini je podnio generalni tajnik CPEU mr.  Vladan Lalović. U izvještaju, između ostaloga, konstatirano je da je CPEU imala značajan broj aktivnosti i uspješno ispunila planske zadatke u protekloj godini. Izvještaj je jednoglasno prihvaćen od prisutnih članove skupštine. Predsjednica Đurović je potom podnijela okvirni plan rada za narednu godinu s primarnim smjernicama.

U cilju daljeg dinamiziranja rada u sastav Predsjedništva CPEU delegirani su novi članovi. Također je Skupština, u skladu s  odredbom Statuta, ovlastila Predsjedništvo da formira i predloži sastav novog tijela – Savjet CPEU, njegove nadležnosti, kao i predsjedavajućeg Savjetom.

U svojstvu gostiju i prijatelja CPEU Skupštini su prisustvovali predsjednik Općine Danilovgrad Branislav Brano Đuranović, predsjednik Skupštine Glavnog Grada dr.  Đorđe Suhih i dekan Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore prof. dr.  Saša Knežević. Pozdravnim pismom podrške uspješnom radu delegata obratili su se predsjednik i generalni tajnik  Međunarodne Pan-Europske unije gospodin Alan Teranoar i prof. dr.  Pavo Barišić, kao i predsjednik Slovenačkog paneuropskog pokreta dr.  Laris Gaiser i predsjednik Paneuropske unije Bosne i Hercegovine Vanja Gavran .

Skupština je završena prigodnom koktelom, uz male varijacije na gitari mladog i darovitog glazbenika Matije Đukića.