Obljetnica Krvi Kristove

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 06. srpnja 2015. - 9:42
Autor: 

Povodom obljetnice Krvi Kristove jučer je u crkvi sv. Matije u Dobroti održana sveta Misa. Tom prigodom osmero djece primilo je sakrament prve pričesti.

„Prvopričesnici, još jedanput vam čestitam ovaj dan što ćete prvi puta primiti u svoju dušu Isusa Krista, tu veliku ljubav koja nas je ljubila otpočetka. Svaki čovjek, kao Božje stvorenje, je mio Bogu, mio Stvoritelju. Na najveći način Bog je pokazao tu svoju ljubav – preko svoga sina, Isusa Krista, koji je u svemu nama sličan, osim u grijehu" - istakao je monsinjor Ilija Janjić, biskup kotorski, u svom obraćanju prvopričesnicima .

Biskup se tijekom svoje propovjedi spomenuo Euharistijskog čuda u Ludbregu u Hrvatskoj iz 1411. godine: "Vjernici, koji se u ime Kristovo okupljaju da slave tu euharistiju Isusa Krista pod prilikama kruha i vina, do dana današnjega vjeruju u to. Ako slučajno netko posumnja, kao što je bilo u povijesti, prije četiri godine slavili smo 600 godina od onoga časa kad je svećenik posumnjao da ono što je u kaležu da je to Kristova krv. I odjedanput, zaista se to vino pretvorilo u krv. I od straha on je to zazidao u crkvi, ali je ostavio u amanet da se to vino otvori. I kada su otvorili, doktori specijalisti su utvrdili da je to krv. I to što je taj svećenik posumnjao, to je još veći dokaz za sve nas koji želimo vjerovati“.

Na kraju mise održana je procesija, nakon čega se nastavilo druženje uz delicije koje su za ovu prigodu pripremile vrijedne mještanke.