Obilježen Dan državnosti RH u Podgorici

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 31. svibnja 2022. - 11:06
Autor: 

Sinoć je u Podgorici održan prijem povodom svečanosti  proslave  Dana državnosti  Republike Hrvatske.

Večer je počela intoniranjem crnogorske i hrvatske himne. Crnogorska himna, u izvedbi    ženskog vokalnog sastava „Alata“, a hrvatska himna u izvedbi klape „Cambi“. Nakon toga, nazočne je pozdravio veleposlanik RH Veselko Grubišić te zamolio za minutu šutnje povodom  zrakoplovne nesreće, koja se dogodila prekjučer  u RH.

Veleposlanik Republike Hrvatske  NJ. E. Veselko Grubišić je izrazio zahvalnost  svima na dolasku te istakao da odsustvo bilo koga bi mu nedostajalo. Veleposlanik Grubišić se osvrnuo na bogatu kulturnu baštinu RH, na značaj inkunabula, kao i na najavu izložbe o hrvatskoj glagoljici u Podgorici i Kotoru.

„Dan državnosti RH ponovno slavimo 30. svibnja. Ove godine slavimo i 30. obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske, trinaestu godišnjicu članstva u NATO – u i devet godina ulaska u Europsku uniju“ – rekao je veleposlanik ističući važne obljetnice.

Među brojnim uzvanicama sinoćnjem prijemu su nazočili predstavnici hrvatskih udruga u Crnoj Gori, predstavnici crnogorskog i inozemnog diplomatskog kora, predstavnici vjerskih institucija, kao i brojni prijatelji hrvatske zajednice.