Novogodišnji prijam kod predsjednika Vlade Crne Gore

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 28. prosinca 2016. - 11:11
Autor: 

Predsjednik Vlade Duško Marković priredio je jučer tradicionalni novogodišnji prijam za visoke predstavnike zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, političkog, privrednog, kulturnog i javnog života i za diplomatski kor. Prijamu su nazočili i predstavnici Hrvatske građanske inicijative, ministrica Marija Vučinović, poslanik Adrijan Vuksanović i članovi predsjedništva HGI Zvonimir Deković i Ljerka Dragičević.

Predsjednik Vlade je u svome obraćanju spomenuo neke od najvažnijih događaja na crnogorskoj političkoj sceni, kao i krupne projekte na ekonomskom planu i razvoju Crne Gore. Marković je poželio da 2017.godinu obilježi kompromis koji će se postići kako bi se prevazišle unutrašnje podjele u crnogorskom društvu. Spomenuvši predstavnike opozicionih partija koje uporno odbijaju zauzeti svoja mjesta u poslaničkim klupama Marković je istakao:

„Uvjeravam vas međutim da ćemo i dalje biti jednako uporni u nuđenju dijaloga i kompromisa, ali i još uporniji u izvršavanju naših brojnih obaveza u evroatlantskim i evropskim integracijama i donošenju strateški važnih ekonomskih odluka, kako bi ispunili obećanje koje smo dali konstituisanjem ove Vlade: naš ključni cilj je unaprjeđenje životnog standarda svakog našeg građanina.“