Noć argentinskog tanga u Donjoj Lastvi

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 18. kolovoza 2022. - 12:01
Autor: 

Po prvi puta u Crnoj Gori, Bokokotorski zaljev će imati zadovoljstvo  ugostiti jedan od najznačajnijih europskih Tango Argentino orkestara - Hyperion Ensamble.
Ovo je jedan od najpopularnijih europskih tango bendova koji svira tango od 1992. godine i  sudjeluje na najvećim tango događajima.

Njihov koncert održat će se u subotu, 20. 8., u Domu kulture Josip Marković, Donja Lastva, od 21 sat.

Događaj je otvoren za širu javnost, a posjetitelje  će dočekati piće dobrodošlice, koje je uključeno u cijenu (20 e sa rezervacijom, 25 e na ulazu).

Preporučljivo je rezervirati ulaz unaprijed putem PM poruke (067081970).
Stranica događaja: https://bit.ly/3C46mbc

Tijekom koncerta Hyperiona  zaplesat će i Lucas i Bianca, profesionalni tango plesači, inače i organizatori ovog događaja.
I,  naravno,  zaplesat će  i svi ostali lokalni plesači,  koji će doći  uživati u živoj glazbi  i atmosferi milonge do kasnih sati (milonga je autentični argentinski društveni događaj tanga gdje se ljudi druže i plešu).

Lucas Boock je  inače iz Argentine, a Bianca Vrcan iz Crne Gore i oboje imaju po 25 godina iskustva s tangom, kao profesori, plesači, koreografi, DJ organizatori, glazbenici i još mnogo toga. Lucas je također fantastičan pjevač, a Bianca svira piano i bandoneon i uspješna je kompozitorica tango glazbe  sa čak vlastitim  albumom sa 12 kompozicija, snimljenim u Buenos Airesu.

Sada su stanovnici Bijele i vrijedno rade na tome da se Bokokotorski zaljev uvrsti na mapu europskog tanga povezujući ovaj Unescom zaštićen ples s našom prekrasnom Bokom, također pod zaštitom Unescoa-a. Po tome je događaj i dobio ime: Milonga BOKA.

Otkako su prije godinu dana iz Argentine došli živjeti u Boku, Lucas i Bianca su već su postali etabliran tango par u regiji, ušavši odmah u sjajnu ekipu mjuzikla “San o Boki” i kao tango instruktori u Tivtu i Herceg Novom.

Također su uspješno organizirali  svoj prvi Tango festival u travnju u Herceg Novom na koji su došli brojni internacionalni kao  i domaći tango plesači.

Njihov je cilj je organizirati  brojne kulturno glazbene događaje različitih obima po Boki tijekom godine, od koncerata do festivala.

Sljedeći veliki događaj je Tango maraton koji će se održati od 14. do 17. 10., u hotelu Park, Bijela, uz bogat program.

Svi njihovi događaji objavljeni su na www.rojoynegrotango.com kao i na facebook stranici Tango Boka.