Natječaj za Bokešku noć

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 09. srpnja 2024. - 11:41
Autor: 

Pozivaju se zainteresirane organizacije i pojedinci da dostave svoje ponude (vizualno rješenje s nazivom kreacije i podacima o autoru) s kojima namjeravaju da sudjeluju u smotri ukrašenih plovila na tradicionalnoj i jedinstvenoj manifestaciji na vodi – „Bokeška noć“, koja će se održati 24. 8. 2024. godine.

Kandidati su u obvezi:
1. Uplatiti naknadu za sudjelovanje na natječaju u iznosu od 5,00 € na žiro račun Kulturnog centra broj 510 – 8571 – 32 kod CKB banke;
2. Priložiti dva primjerka skice kreacije (A4 format) uz popratni tekst (opis kreacije);
3. Usmeno obrazložiti značenje kreacije pred tehničkom komisijom;
4. Kreacija mora sadržati neki od sljedećih tematskih elemenata:
- da predstavlja kulturno naslijeđe,
- da se odnosi na određeni geografski pojam,
- da se tiče neke povijesne ličnosti, vrijednosti ili događaja.
5. Kreacija mora zadovoljiti osnovne estetske kriterije;
6. Dekorirano plovilo mora biti minimum 4 metra dužine;
7. Svako plovilo mora obvezno imati jednog člana posade;
8. Svako plovilo mora imati vlastito osvjetljenje.
Broj plovila koji sudjeluju u konvoju je ograničen na 30.
Organizator ostavlja mogućnost dofinanciranja plovila u iznosu do 50 % odobrenog iznosa za ona plovila za koja tehnička komisija utvrdi da zadovoljavaju kriterije, a značajno prelaze standardne dimenzije ili se ističu izgledom, gabaritom, materijalom i sadržajem, te premašuju dodijeljena sredstva.
Prihvaćene ponude od strane tehničke komisije organizator financira u iznosu od 500,00€ po jednom plovilu. Dinamika isplate: 40 % iznosa (200,00 €) dobiva se odmah nakon završetka natječaja, a preostalih 60 % (300,00 €) nakon održavanja manifestacije, ukoliko plovilo zadovolji sve kriterije tehničke Komisije. Prvoplasirana tri sudionika očekuju novčane nagrade, kao i specijalne nagrade za ostale sudionike po odluci žirija. Ukupan fond za nagrade iznosi 3.000,00 €.

Prijave s imenom i prezimenom, adresom, telefonom, dokazom o uplati naknade za sudjelovanje na natječaju, nazivom i vizualnim rješenjem kreacije, te točnim lokalitetom uređenja plovila, zainteresirani podnose do 10. 8. 2024. godine u zatvorenoj kuverti s naznakom –
Prijava na konkurs za Bokešku noć, na adresu:
JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, Obala b.b.
Detaljnije informacije se mogu dobiti na telefone: +382 32 304 140 ili +382 67 105 928 i putem e-maila: slavisa.grubisa@kckotor.me .