Ministrica Vučinović primila predstavnike Agencije za zaštitu podatka i slobodan pristup informacijama

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 06. veljače 2019. - 15:29
Autor: 

Ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, primila je u službeni posjet predstavnike Agencije za zaštitu podatka Republike Hrvatske, g-dina Zorana Pičuljana, povjerenika za informacije Hrvatske, g-đu Dubravku Bevandić, voditeljicu Službe za zaštitu prava na pristup informacijama Hrvatske, kao i g-đu Biljanu Božić, šeficu Odsjeka za pristup informacijama u Agenciji za zaštiti ličnih podataka I slobodan pristup informacijama Crne Gore.
Na sastanku je konstatirana dobra suradnja između Agencija za Slobodan pristup informacijama Republike Hrvatske I Crne Gore, gdje je ministrica Vučinović naglasila da se Crna Gora rukovodi iskustvima dobre prakse Republike Hrvatske, kao članice EU, kako na ovom polju, tako i na drugim poljima djelovanja kako bi ista bila korisna institucijama sistema Crne Gore.
Gospodin Pičulja je izrazio zadovoljstvo obavljenim sastancima s rukovodećim institucijama Crne Gore, posebno s Ministarstvom Javne uprave, zatim Upravom za kadrove, gdje su iznijeli svoja iskustva s aspekta rukovodstva AZLP Hrvatske.
Biljana Božić, šefica Odsjeka za pristup informacijama u Agenciji za zaštiti ličnih podataka i slobodan pristup informacijama Crne Gore je dodala da intenzivno rade na poboljšanju primjene Zakona I približavanju istog ovlaštenim službenicima putem raznih obuka i seminara.
Predstavnici Hrvatske Agencije su upoznali ministricu Vučinović s aktualnim i budućim projektima iz njihove nadležnosti, u Republici Hrvatskoj gdje se kao poseban izdvaja projekt s osobama s invaliditetom (OSI).
Sugovornici su suglasni da se treba raditi na edukaciji ovlaštenih kadrova u lokalnoj upravi, kao i upoznavanje ovlaštenih službenika za postupanje po Zakonu i boljoj implementaciji istog.
Potvrđena je dobra međudržavna suradnja, gdje se iskustva Hrvatske iz oblasti Slobodnog pristupa informacijama, mogu primijeniti na uvjete u Crnoj Gori.