Manifestacija „Sjećanje“ počela u Gornjoj Lastvi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 12. kolovoza 2018. - 10:29
Autor: 

Manifestacija „Sjećanje“ počela je sinoć u Gornjoj Lastvi, u okviru koje su se prikazali dokumentarni filmovi "Ram za sliku moga zavičaja'', autora Momir Matović, kao i „Lastovski pir“ Radio televizije Zagreb iz 1980. godine. Manifestaciju zajednički organiziraju  Foto kino i video klub MLADOST Gornja i Donja Lastva i Kulturno zavičajno udruženje NAPREDAK Gornja Lastva. U glazbenom dijelu programa nastupile su Bruna Matijević na flauti i Nevila Klakor na violini.

Danas, 12.8., bit će prikazani dokumentarni i amaterski filmovi, izložba fotografija ''Poljoprivredni pejzaž Gornje Lastve'', a uživat ćete i u glazbenom dijelu.

SJEĆANJE  je prvi put održano 2016. godine u znak sjećanja na Anđelka Stjepčevića, jednog od osnivača obje organizacije i njihovog vrlo aktivnog  i uglednog  člana. FK Klub MLADOST je osnovan prije više od 50 godina, njegovi su članovi nagrađivani brojnim nagradama za amaterski film i umjetničku fotografiju. Namjera je da se ova dugo godina stvarana umjetnost otrgne od zaborava pa se SJEĆANJA nastavljaju sa željom i namjerom da prerastu u manifestaciju,  koja će okupljati stvaratelje  iz različitih sredina i s raznih prostora.

 

Foto: Đurica Nikolić