Legende vaterpola Hrvatske i Crne Gore priredile spektakl u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 25. lipnja 2023. - 14:15
Autor: 

Legende vaterpola Hrvatske i Crne Gore odigrale su zanimljivu utakmicu na vanjskom bazenu u Kotoru. Na obilježavanju šeste godine međunarodnog edukativnog projekta bogat dvodnevni program podsjetio nas je na velikane sporta koji su često igrali zajedno, ali i bili pravi rivali u bazenu. Projekt se održava pod supokroviteljstvima predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića te predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

 Više od 400 gledatelja bodrilo je osvajače brojnih olimpijskih i drugih medalja. Uvod u program dali su voditelji Edita Lučić Jelić te  komentator Nikola Dončić , koji nas je podsjetio na sve velike uspjehe dobro raspoloženih sportskih legendi. Utakmicu su sudili Radule Dragović i Marijo Brguljan

Pobjedu je na kraju rezultatom odnio plavi tim u kojem je trener bio Pavle Vičević, tehnikom Zoran Mustur, Veselin Đuho kao kapetan, a igrali su i Mirko Vičević, Anđelo Šetka, Goran Grgurević, Zdravko Radić, Matija Brguljan, Damir Moškov.

Bijeli tim su tim čilile legende - trener Slobo Vičević, tehniko Vedran Milošević, Andrija Popović kao kapetan te Emil Nikolić, Boris Pavlović, Aljoša Kunac, Toni Petrović, Željko Vičević i Petar Muslim.

 Prije samoga početka ove revijalne, ali povijesne utakmice, kapetani obje momčadi, Veselin Đuho i Andrija Popović , održali su emotivne govore. Prije njih publici su se obratili izlaslanik predsjednika Crne Gore Dejan Vukšić te veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić.

 U publici su bili i generalna konzulica RH u Kotoru gospođa Jasminka Lončarević, dopredsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Ilija Janović, ambasadori projekta Sanja Putica i gospodin Boris Bastijančić, autor projekta Toni Dabinović te organizatori Damir Moškov i Patrik Kramarić.

 Projekt Putevima bokeljskih Hrvata održava se u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore i Općinom Kotor. Donatori su: INA – Crna Gora d.o.o., Janaf d.d., Erste Banka Hrvatska, Hotel Cattaro, Porto Montenegro i Hotel Regent Porto Montenegro.