Kreativne dječje radionice u Porto Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 01. lipnja 2016. - 19:34
Autor: 

Tijekom manifestacije Dani kulture Ujedinjenih Arapskih Emirata (27.-31.svibnja) u Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru, globalno prepoznatljivi umjetnici iz ove zemlje predstavili su tradicijsko slikanje na tekstilu, kaligrafiju i autentično hena iscrtavanje kanom na rukama. Kao dio izložbe, učenici internacionalne škole KSI, talentirani učenici OŠ Drago Milović i Srednje škole Mladost, aktivni članovi Dječjeg saveza Tivat i štićenici Centra za djecu s posebnim potrebama NVO-a Evropski dom, aktivno su pohađali kreativne radionice, pod mentorstvom umjetnice Najat Makki.

 

Inspirirani slikama na tekstilu autorice Najat Makki i izložbe kaligrafije Fatme Saeed Al Bagali, učenici su na kraju radionica kreirali svoje slikarske umjetnine na platnu, od kolaža tkanina, novina i raznih materijala, inspirirani ovom dalekom zemljom, s glavnim motivima vode, pijeska i oaza. Kreativne radionice pohađalo je ukupno šezdeset tivatskih učenika, a njihovi radovi bit će izloženi u Veleposlanstvu Ujedinjenih Arapskih Emirarata u Podgorici.

 

„Na ovaj način radionice pospješuju kreativnost naših učenika, uče ih novim kulturama i tehnikama u umjetnosti. Uvjek nam je zadovoljstvo sarađivati na ovakvim projektima sa kompanijom Adriatic Marinas, koja na svaki način podržava mlade stvaraoce“, istakla je profesorica likovne umjetnosti u Srednjoj školi Mladost, Milica Krivokapić.

 

Posjeta umjetnika iz Dubaija rezultat je inicijative i organizacijskih napora Veleposlanstva Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori, na čelu s Njenom ekselencijom, Hafsom Al Ulamom, veleposlanicom UAE u Crnoj Gori, zajedno s kompanijom Swiss Art Gate UAE.