Izložba slika i crteža Ratka Šoća „Fantastika – slike i crteži”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 05. rujna 2019. - 8:25
Autor: 

„Fantastika, slike i crteži” – naziv je izložbe slika i crteža akademskog slikara Ratka Šoća koja će, u čast 60 godina umjetničkog rada, biti otvorena u utorak, 10. 9.,  u 20 sati u Galeriji solidarnosti u kotorskom Starom gradu. Izložbu organizira OJU „Muzeji”, a otvorit će je novinar Slavko Mandić, direktor „Skala radija”.

„Šoć je jedan od onih crnogorskih barbarogenija, koji su osvojili Beograd i Evropu vulkanskom maštom i osjećanjem za likovnost. Rođen je na Cetinju 1938.godine, završio je Akademiju likovnih umetnosti u Novom Sadu, ali se nije povezao sa trivijalnim u urbanom“ – o Šoću je rekao likovni kritičar Dejan Đorić.

Podsjetimo, Ratko Šoć je imao preko 50 samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a dobitnik je brojnih nagrada, trenutno živi i radi u Vrbasu. Višedecenijski umjetnički rad podrazumijeva brojna ostvarenja na polju slikarstva, grafičkog dizajna, karikature, ilustracije, scenografije, a Šoć je poznat i kao aforističar.  Izložba „Fantastika – slike i crteži“,  autora Ratka Šoća bit će otvorena do 5.10., u Galeriji solidarnosti.