Humanitarna akcija „Help Portrait“ u Portu Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 01. prosinca 2015. - 10:45
Autor: 

Ususret praznicima, Porto Montenegro i ove zime tradicionalno širi dobru atmosferu i skuplja novac za one kojima je najpotrebniji.

Međunarodna akcija Help Portrait održat će se u četvrtak, 3. prosinca od 12 do 15 sati , u restoranu One u Portu Montenegru, čime je Tivat jedini grad u Crnoj Gori koji obilježava ovaj značajan humanitarni dan. Fotograf Veri Veroza sa svojim tivatskim kolegama će praviti profesionalne portrete prolaznika i gostiju, a čitav prihod od prodanih fotografija bit će namijenjen  Dnevnom centru za djecu s posebnim potrebama u Tivtu. 

Akciju Help Portrait podržat će frizerski salon Vlado Hair Design, čiji će članovi tima biti zaduženi za frizuru i šminku svih koji budu zainteresirani za profesionalne portrete, a domaćin će i ove godine biti restoran One, koji će svim prisutnima i donatorima služiti besplatne tople napitke i lokalne slatkiše.

Projekt Help Portrait osmislio je i pokrenuo poznati američki fotograf Jeremy Cowart 2008. godine. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet kojem se priključila i Crna Gora. Od 2009. godine do danas u ovom projektu urađeno je preko 436.900 portreta u preko 72 zemlje svijeta.