Građani da poštuju Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 23. srpnja 2020. - 10:39
Autor: 

Službenici Komunalne policije Općine Tivat vrše redovan nadzor i kontrolu  komunalnog reda, s posebnim akcentom na poštovanje Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama. Shodno ovoj odluci, svaki vlasnik psa je, na javnim površinama, dužan psa voditi na povocu, a ukoliko je u pitanju opasan pas, to mora činiti punoljetna osoba, na povocu ne dužem od 1,5m, uz obaveznu zaštitnu  korpu.

Komunalna policija je u utorak 21. 7., vršeći komunalni nadzor zatekla lice kako šeta psa bez propisane zaštitne korpe u ulici Njegoševoj, što je kažnjivo po članu 26 stav 1 tačka 7 gore s odluke. Novčana kazna iznosi 50€.

Općina Tivat i nadležni organi apeliraju na sve građane da poštuju Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, i da svoje ljubimce, kada su u pitanju javne površine, šetaju na propisan način uz korištenje potrebne opreme. U suprotnom, bit će im izrečene novčane kazne. Također, pozivaju se građani, da sve uočene nepravilnosti prijave na dežurni broj Komunalne policije: 069328434, odnosno putem uvijek aktivnog Sistema 48. Sve ovo, imajući u vidu da samo jedan incident može izazvati dalekosežne posljedice.