Festival Poezika u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 16. lipnja 2018. - 8:07
Autor: 

Zahvaljujući suradnji  Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor i Kulturnog centra Novog Sada, deveto izdanje festivala Poezika održat će se u Kotoru,  na Pjaci od Kina,  22.6.  i 23. 6. Ulaz je slobodan.

Publici Kotora predstavit će se  trenutno najaktualniji i najintrigantniji  kantautori, kantautorice i pjesnici iz regije - Sara Renar, Kralj Čačka, Dimitrije Dimitrijević i Marko Tomaš.

Festival će početi 22. 6., u 21h pjesničkom večeri Marka Tomaša.

Iste večeri kotorskoj publici će se predstaviti Sonja Segić – Fea, kantautorica iz Novog Sada, članica poznatog regionalnog kolektiva umjetnika “Novi Odmetnici”,  koja je dobila specijalnu nagradu na regionalnom natječaju  festivala Poezika 2018.

Na koncertu će joj se pridružiti Kotoranka Isidora Milivojević, doktorica  francuske književnosti. 

Prvi dan festivala  Poezika obilježit će i  nastup Nenada Marića, poznatijeg  kao Kralj Čačka.

Kralj Čačka već godinama pomjera granice glazbenog izraza na ovim prostorima. Važi za jednu od najvećih undergraund atrakcija u Beogradu, a o njemu se govori s dubokim poštovanjem i na regionalnoj glazbenoj  sceni.

Drugog dana festivala, u subotu,  23.6.,  od 21h bit će prikazan film „Zašto je Dragan napravio orkestar” mladog redatelja Nikole Spasića,  koji je svoju svjetsku premijeru imao na 11. međunarodnom festivalu “Miradas dok” održanom na Tenerifama i zapažen je na brojnim drugim festivalima u regiji  i šire.

Nakon projekcije, od 22 sata nastupit će Dimitrije Dimitrijević i Sara Renar, od 23h.

Festival Poezika tijekom šest godina promovira autentične autore iz regije kojima su podjednako važni i glazba  i stihovi. Festival promovira  interkulturalni dijalog i ukazuje koliko suradnja putem umjetnosti otvara vrata boljoj suradnji u svim sferama. Festival je tijekom godina ostvario uspješnu suradnju s festivalima i institucijama u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Italiji  i Njemačkoj.