Debi ansambla Boka u Gornjoj Lastvi na programu Tivat Music Festivala

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 04. kolovoza 2024. - 9:37
Autor: 

Predstavljanjem glazbenika  i ansambala koji su porijeklom ili životnim okolnostima vezani za Boku, realizira  se jedan od ciljeva Tivat Music Festivala - jačanje kapaciteta lokalne glazbene scene.  Ovaj je mjesec  rezerviran za predstavljanje obnovljenih, ili novoformiranih ansambla među kojima će komorni ansambl Boka debitirati prvi, koncertom 5.8.,  u Gornjoj Lastvi, u 21 sat. 

 -Ono što Festivalom želimo da promovišemo jeste unapređenje lokalnog nasljeđa. Inicijativom za obnavljanje Gradskog hora Jadran i formiranje kamernog sastava Boka uz predstavljanje autorskih djela Bokelja, nadamo se da ćemo inspirisati i podstaći i druge na slične poduhvate.-izjavili su iz PR tima Festivala.

 „Kamerni ansambl Boka okupio je izuzetne muzičare: Nenada Jovanovića, profesora violine iz tivatske muzičke škole, zapažene muzičare iz Herceg Novog, violončelistu Željka Ivovića i pijanistkinju Marinu Mikić, kao i flautistkinju Andreu Živković iz Kotora. Kuriozitet koncerta predstavlja činjenica da će se na repertoaru naći muzika kompozitorki iz Boke, regiona i svijeta, čime se podržava i ističe žensko stvaralaštvo. Koncert će obogatiti stihovi Maje Perfiljeve, koje će govoriti glumica Dubravka Drakić, stvarajući jedinstveno muzičko-poetsko veče“.

 -Kamerni sastav Boka idejno je nastao inicijativom organizatora Festivala. Sam sastav čine muzičari koji su za Boku vezani porijeklom, profesionalnim životom i izborom Boke kao trajne inspiracije. Značajni centri kulturnih zbivanja imaju svoje kamerne sastave, pa je sasvim opravdana ideja da i Boka dobije takav - muzički pečat. Umjetnici od Herceg Novog preko Kotora i Tivta čine sastav Boka, a ove godine na repertoaru će biti djela kompozitorki iz Boke, Hrvatske, Srbije i Francuske. - izjavila je Marina Mikić.

 Besplatni prijevoz za publiku osiguran je u 20.30,  s autobusne stanice u centru Tivta. Broj mjesta je ograničen.