Bokeški forum poručuje: VRIJEME JE DA SE BOKELJI UJEDINE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 14. listopada 2015. - 8:55
Autor: 

Prenosimo u cijelosti priopćenje NVO "Bokeški forum":

Suština postojanja „Bokeškog Foruma“ jeste prevazilaženje podjela, nacionalnih, vjerskih... Naš apel „Boka Bokeljima“ upućen je svim dobronamjernim stanovnicima Boke, pri čemu posebno ističemo da biti Bokelj ne znači roditi se u Boki, već ovakvu kakva je, sa svim njenim sličnostima i različitostima voljeti i poštovati. A ne je doživljavati kao mjesto za ostvarivanje sitnosopstveničkih interesa, ne vodeći računa ni o interesima Boke, ni o interesima Bokelja, rasprodajući njenu zemlju kao jeftinu prćiju. Lako je prodati ono što nisi sam stekao. A naši preci ovu su zemlju sticali i oplemenili krvavim radom.

„Zavadi pa vladaj“ narodna je krilatica koja se na žalost na primjeru Bokelja ovih nesretnih godina ostvarila. Dok su Bokelje, kako vlastodršci tako i opozicija (čast izuzecima), dijelili na Srbe, Hrvate i Crnogorce, vješto manipulišući, ostvarivali su sopstvene interese. Za razliku od njih mi u “Bokeškom Forumu” čovjeka ne pitamo “Ko si?” nego “Kakav si?”.

Došlo je vrijeme da se Bokelji ujedine, da svi skupa ponosno stanemo u borbu za naše interse. Za očuvanje naših bokeških vrijednosti, bez obzira da li se i kako krstili. Imajući tom prilikom na umu da biti Bokelj predstavlja prije svega način života - navodi se u priopćenju Glavnog odbora Bokeškog foruma.