Društvo

Crna Gora danas, 21. svibnja obilježava Dan nezavisnosti. Crna Gora je na današnji dan 2006. godine obnovila državnu samostalnost.  Dux radio svim građankama i građanima Crne Gore čestita današnji  Dan nezavisnosti.

Neradni povodom  Dana nezavisnosti bit će danas i sutra, kao priopćavaju iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Studijski program Drama i pozorište Fakulteta dramskih umjetnosti u susret prijemnim ispitima i u suradnji s Kulturnim centrom Tivat organizira program pod nazivom: POZORIŠNA TRIBINA: O režiji, pisanju i produkciji, 25.4., u Velikoj dvorani tivatskog Centra za kulturu, s početkom u 19 sati.

U organizaciji Centra za stručno obrazovanje Crne Gore, JU ŠOSMO Vida Matjan Kotor, bit će   domaćin „III Državnog takmičenja učenika srednjih muzičkih škola iz oblasti muzičke umjetnosti“, koje se održava 24. 4. i 25.4. 2024.godine.

„Ovogodišnje takmičenje održaće se u sljedećim disciplinama: solfeđo, istorija muzike, gitara, harmonika, gudači (viola, violina, violončelo, kontrabas), klavirski duo, duo sa klavirom, kombinovani duo,vokalni duo/voklano instrumentalni duo, hor. Takmiče se učenici srednjih muzičkih škola iz Crne Gore: Podgorica , Nikšić, Kotor i Tivat“.

Utorak, 23. travnja 2024.

Otvoren Vladin javni poziv za unaprjeđenje konkurentnosti privrede za 2024. godinu

Biznis Info centar održat će info dan u vezi s  Javnim pozivom Vlade Crne Gore za unaprjeđenje konkuretnosti privrede za 2024. godinu, i to u četvrtak 25. 4.,  s  početkom u 10 h, u multimedijalnoj dvorani Općine Tivat. Na info danu će biti predstavljene četiri linije podrške ukupne vrijednosti 3.000.000€.

Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije utkani su izložbu fotografija Koracima predaka, taktom kola sv. Tripuna i glasom Malog admirala. Nastavak je ovo međunarodnog projekta Putevima bokeljskih Hrvata. Izložba se može pogledati u Zagrebu, a otvorenje izložbe u Kotoru bit će 21.6.2024.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava 23.4.,  JU Kulturni centar Nikola Đurković Kotor/Gradska biblioteka i čitaonica organiziraju radionicu posvećenu romanu Bosiljke Pušić „Kumborski vijađ”.

Sudjeluju učenice devetog razreda Osnovne škole “Njegoš” : Nina Đuković, Sofia Manojlović, Ksenija Dubračević, Jelena Đurašević i Marija Starčević, rukovoditeljica biblioteke.

U čitaonici Gradske biblioteke radionica će početi u 12 sati.

Svim građanima i građankama Kotora Gradska biblioteka i čitaonica Kotor sutra daruje  i besplatnu godišnju članarinu.

Ponedjeljak, 22. travnja 2024.

Mjuzikl  Cvjetaj mimozo mala” u izvođenju Pozorišta „Teatar 303“  iz Kotora i Mažoret kluba LILI iz Herceg Novog bit će izveden na Velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra u srijedu,  24.4.,  u 19.30 h.

Ulaz je slobodan.

Na sceni ćete vidjeti mlade glumce Teatra 303 : Drago Rapovac, Vojin Begović Marta Borović Irina Bulajic, Nedjo Tujkovic, Elena Simovic, Nemanja Lazarevic i Tara Radonjic( učenici iz Gimnazije Kotor), kao i učenike Osnovne škole Njegoš: Pavle Krivokapić i Andrea Rapovac.

Iz Teatra 303:  Ilko Marović i Dušan Kustudić.

Ponedjeljak, 22. travnja 2024.

Poštovani rabine Prelević, cijenjena gospodjo Ofner Bokan, 

Vama i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, kako u ime svih članova Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore tako i u svoje ime, čestitam  najveći židovski blagdan- Pashu.

Neka  blagdan Pesaha  donese  mir, zdravlje,  duhovni spokoj te svako dobro. 

Hag Pesah sameah!

Zvonimir Deković, predsjednik HNV-a

 

 

Nedjelja, 21. travnja 2024.

"Radna neđelja".

 

 

Ova emisija je realizirana uz financijsku potporu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore

Nedjelja, 21. travnja 2024.

Između I. Kanta i M. Miljanova.

 

 

Ova emisija je realizirana uz financijsku potporu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore

Stranice

Subscribe to RSS - Društvo