SVE ČEŠĆE KRAĐE U KALIMANJSKOJ LUČICI

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 17. veljače 2014. - 11:23
Autor: 

U lučici Kalimanj krađe su sve učestalije, i sve drskije, a nadležni ništa ne preduzimaju da ovaj ozbiljan problem riješe. Građani koji imaju plovila u ovoj marini s pravom su ogorčeni, ali njihove dugogodišnje žalbe očigledno nikako ne dopiru do ušiju općinskih čelnika, i rukovodstva JP "Komunalno". Među ovim građanima je i mnogo ljudi koji se ribolovom bave profesionalno, i ne mogu sebi dozvoliti da praktično svakodnevno donose i odnose teški ribolovni pribor i motore sa svojih barki.
Kako, s jedne strane, ekonomski, i ukupni društveni ambijent postaje sve gori, a, s druge, čuvari i „Komunalno" po važećim propisima ne odgovaraju za štetu koja nastaje zbog krađa – jasno je da će ovaj problem biti sve veći, a lopovi sve drskiji. Tivatska antikorupcijska akcija za početak predlaže sljedeće:

  1. Da se instalira video nadzor koji će omogućiti čuvarima da iz kućice imaju pregled nad čitavom površinom marine;
  2. Da se za stražu u večernjim i noćnim časovima angažuje profesionalno obezbjeđenje, koje ima licencu za nošenje vatrenog oružja;
  3. Da se u u večernjim i noćnim časovima uvede obaveza da se svako ko ima bilo kakvog posla na plovilu mora prvo prijaviti čuvaru.

Krajnje je vrijeme da se prekine neodgovorno ponašanje nadležnih. Zato pozivamo predsjednika općine i direktora JP„Komunalnog" da hitno organizuju sastanak sa zainteresovanim građanima, i iznađu rješenje za ovaj problem - kaže se u pripćenju TAA.