BOKA, LUŠTICA, LOVĆEN IZ POSEBNOG UGLA ...

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 12. siječnja 2014. - 11:08
Autor: 

Na poluotoku Luštica u studenom prošle godine ozvaničen je početak izgradnje prve od dvije marine u sklopu projekta luksuznog turističkog resorta Luštica Bay, koji realizira egipatsko-švicarski konzorcijum „Orascom Development".
Ekipi Dux radija pružena je prilika da snimi neke panoramske kadrove, na krajolik iz posebnog ugla. S golf-vježbališta pruža se predivan pogled na otvoreno more s jedne, Tivatski zaljev s druge, i Lovćen s treće strane, a budući golf teren s 18 rupa projektirala je specijalizirana američka kompanija „Gary Player Design".

Ukupna površina golferskog kompleksa na Lušici je 1.054.079 četvornih metara, od čega samo igralište s 18 rupa zahvata 860.730, a zaštitno zelenilo 193.349 m2. Pored samog igrališta, ovaj kompleks obuhvata i golf-hotel s pratećim sadržajima golf kluba i servisa, te posebne golf-vile kao objekte tzv. „ekskluzivnog stanovanja".
Marina u zaljevu Trašte gradi se se na dijelu obale izmedju uvala Oblatna i Pržna, ispred tzv. Marina Village-a, svojevrsne replike naših starih malih primorskih mjesta, koja će sadržati stanove, restorane, kafee i slične sadržaje. Za izgradnju marine bit će napravljena dva velika kamena lukobrana, koji će efikasno od udara mora nošenog južnim vjetrovima, koji se razvijaju u zaljevu Trašte, štititi 120 jahti, koje će se moći smjestiti u novoj marini. Posao fundiranja lukobrana na mekom i pjeskovitom dnu tog dijela akvatorijuma zaljeva Trašte, bit će dodatni izazov sa kojim se već nose "Orascomovi" inženjeri specijalizirani za marinske strukture. Nova marina moći će da primi super-jahte dužine do 60 metara, kojima će obezbjeđivati siguran vez i snadbijevanje, vodom, strujom i gorivom.
Objekt vrijednosti 30 milijuna eura, trebalo bi da bude završen za tri godine, a paralelno će teći i izgradnja tzv. Marina Village-a, malog turističkog gradića na obali s vilama, apartmanima, manjim hotelom, restoranima i ostalim sadržajima. Vrijednost tog kompleksa s pripadajućom infrastrukturom je oko 250 milijuna eura, a već je prodato 120 stanova u tom naselju.
Radovi napreduju, napravljena je izvanredna mreža puteva na budućem golf igralištu, sa kojih pojedinih točaka se širi predivan pogled na Boku i otvoreno more, Marina Village već dobija svoje konture...
Za ukupan doživljaj pejzaža Boke, Luštice, Lovćena, otvorenog mora pogledajte našu foto galeriju.