SVJETSKI ŠAMPIONAT U RIBOLOVU - TIVĆANI VICEŠAMPIONI

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 12. listopada 2013. - 10:57
Autor: 

Sportski ribarski klub „Pagar" iz Tivta na VI svjetskom klupskom šampionatu u ribolovu iz broda drugo mjesto, a uz Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore pohvale je zavrijedio i za organizaciju šampionata.
Na svečanoj ceremoniji zatvaranja 6.Svjetskog šampionata u sportskom ribolovu štapom iz broda koja je održana na ljetnjoj terasi hotela Mimoza uručeni su pehari i medalji najuspješnijim ekipama i takmičarima.

Na šampionatu je učestvovalo deset klubova iz Italije, Španije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.
Nakon trodnevnog takmičenja, titulu svjetskog prvaka je osvojila italijanska ekipa „Canotieri Solvay Artico" iz Livorna, drugoplasirani je tivatski „Pagar", a ekipi „Circolo della pecca", takođe iz Livorna, je pripalo treće mjesto.
Medalje i pehare najboljima uručili su delegat FIBS- a Roni Ranter, predstavnik Općine Tivat Boris Pean, glavni sudija šampionata Marko Sijerković i predsjednik Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore Miodrag Vugdelić.
Organizatori šampionata nagradili su, mimo ustaljenih pravila na ekipnim takmičenjima, i najuspješnije pojedince, pa su sa poklonima iz Tivta otišli trojica ribolovaca koji su imali nabogatiji ulov (Klaudio Poleze, Denis Loboda i Fabio Serezi) i Huan Garsija, koji je nagrađen za najveći primjerak ribe (505 g.).
Na ovom šampionatu „Ribar" iz Baošića je osvojio šesto mjesto, budvanski „Delfin" je bio sedmi, a „Jugole Grakalić" iz Herceg Novog deseti.
Za tivatsku ekipu ribali su Drago Dujmušić, Aleksandar Jandrić, Antonio Perušina, Luka Maslovarić i Nikola Božinović, a medalju je primio i počasni kapiten, najstariji član SRK „Pagar", Andrija Krstović.
Po riječima predsjednika Saveza, Miodraga Vugdelića, šampionat je protekao u izuzetno korektnoj atmosferi i bez i jednog incidenta, a svi su se, od zvaničnih organizatora preko sponzora do samih građana Tivta, trudili da gostima boravak u Tivtu ostane u najljepšoj uspomeni.
Šampionat je svečano zatvorio delegat FIBS- a, Roni Ranter, a naredno okupljanje najboljih svjetskih ekipa održaće se u Setubalu (Portugal) 2014. godine.
/Pobjeda/