INTERNACIONALNA MATCH RACE REGATA U TIVTU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 24. svibnja 2013. - 10:37
Autor: 

Drugi po redu godišnji medjunarodni „Inter-Yacht Club Match Race", odnosno jedriličarska regata u tzv. dvobojskom jedrenju, održaće se 8. i 9. lipnja u akvatorijumu Tivatskog zaliva – saopšteno je juče iz kompanije Porto Montenegro koja je organizator regate.
Jedriće se na regatnim jedrilicama klase „blu 26", a učestvovaće timovi nekih od najboljih jedriličarskih klubova Europe iz pet država. Pored domaćina iz „Porto Montenegro Yacht Cluba" iz Tivta, u konkurenciji su i timovi jedriličarskog kluba „Škver" iz Herceg Novog, JK „Scor" iz Rijeke, te „Zurrich Yacht Cub" iz Švajcarske, „Gibraltar Team" sa Gibraltara i „Russian Sailing Federation Team" iz Rusije koji je aktuelni šampion Europe u match-race jedrenju, šampion Rusije iz 2011 i pobjednik Otvorenog prvenstva Velike Britanije u matc raceu prošle godine.

„Učesnici drugog po redu „Inter Yacht Club Match Race-a" u četvoročlanim timovima, takmičiće se jedni protiv drugih tokom dvodnevnog programa jedrenja. Takmičenje ima za cilj da bude prijateljsko, ali ipak vrlo konkurentno prvenstvo, a brodovi klase „blu 26" na kojima će se voziti regata, namjenski su gradjeni upravo za match race jedrenje pa je ovo prava prilika da ih vidite u rukama nekih od najboljih svjetskih skipera meč-rejsera."- saopšteno je iz Porto Montenegra.
S. Luković