JD "PORTO MONTENEGRO YACHT CLUB"

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 06. ožujka 2013. - 10:48
Autor: 

Marina i nautički centar Porto Montenegro u Tivtu, donijeli su niz novina i podizanje standarda ugostiteljske i svake druge ponude Tivta i Boke. Jedna on ljubiteljima mora najinteresantnijih novosti koja je došla zajedno sa ovim elitnim nautičkim centrom je i novo jedriličarsko društvo Porto Montenegro Yacht Club.
To je ujedno i najmladji od sedam jedriličarskih klubova koliko ih je registrirano u Crnoj Gori. Porto Montenegro Yacht Club (PMYC) svojim članovima koji ne moraju nužno biti samo strani nautičari koji drže svoje jahte ili imaju stanove u Porto M0ontenegru, nudi obilje zanimljivih dešavanja na vodi, spektar raznovrsnih plovila, ali i udoban prostor za odmor, zabavu i rekreaciju nakon dana provedenog na moru za kormilom jedrilice.

Gošća naše emisije o moru i pomorstvu „Neptun" je koordinatorka PMYC, Marinela Ševaljević, koja ističe da članstvo u tom klubu mogu ostvariti i svi gradjani Tivta i Crne Gore koji vole more, jedrenje i plovidbu, a sama članarina nije previsoka u odnosu na to što klub svojim članovima nudi.
Prvenstveno tu su plovila kojih PMYC trenutno ima ukupno 12 – po četiri skifa, male jedrilice klase „optimist" i regatne jedrilice klase „blu 26", jedine te vrste u Crnoj gori. Regatni brodovi ovog tipa posljednja su riječ tehnike i posebno su pogodni za organizaciju takmičenja u dvobojskom jedrenju – tzv. match race, na čemu PMYC intenzivno radi, kako bi se match race jedrenje što više raširilo i u Crnoj Gori.
Ovaj klub kolji radi već dvije godine, osim okupljanaj ljubitelja rekreativnog jedrenja, podržava i talentovane ovdašnje mlade jedriličare-takmičare. Tako PMYC već neko vrijeme, sponzoriše mlade jedriličare tivatskog JK „Delfin" Matiju Grabića i Igora Lesa koji na medjunarodnim natjecanjima postižu europski relevantne rezultate.
S.L.
Audio: Zanimljivost iz Neptuna

Audio: Marinela Sevaljevic

Audio: Luka Mitrovic direktor ZHMS Crne Gore