JOSIPOVIĆ PRIMIO DOBITNIKE MEĐUNARODNIH TURISTIČKIH NAGRADA

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 15. siječnja 2013. - 11:27
Autor: 

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je predstavnike Vijeća 16. Međunarodnog festivala turističkog filma, predstavnike gradova dobitnika i nominiranih za Zlatni cvijet Europe 2013., dobitnike Međunarodne turističke nagrade Zlatni Interstas 2012. i dobitnike Međunarodne turističke nagrade Povelja F.E.S.T. 2012.
Među predstravnicima gradova dobitnika bila je i gradonačelnica Kotora Marija Ćatović kojoj je prošle godine u Solinu uručeno posebno priznanje „Povelja FEST 2012", od strane Evropske federacije turističkih novinara, za izuzetan doprinos kulturi u funkciji razvoja turizma Crne Gore.

Utemeljitelj Međunarodnog festivala turističkog filma, i predsjednik Međunarodne federacije festivala turističkog filma Vojko Pleština istaknuo je značaj cjelokupne manifestacije i njen veliki doprinos razvoju turizma Hrvatske.
Prilikom susreta istaknut je uspjeh ovogodišnjeg festivala na kojem je predstavljen rekordan broj od 69 zemalja sa svih kontinenata sa 298 turističko-promotivnih filmova. Hrvatski film i ove je godine u međunarodnoj konkurenciji osvojio nekoliko nagrada od kojih se ističe nagrada «Baldo Čupić» za film „Armad Assante - I love Zagreb", u produkciji Turističke zajednice grada Zagreba, te promotivni film „Oda radosti", u produkciji Hrvatske turističke zajednice, koji je do sada osvojio najprestižnije nagrade na brojnim međunarodnim festivalima diljem svijeta.
Izaslanstvo je predsjednika Josipovića izvijestilo i o završnoj svečanosti nominacije za „Zlatni cvijet Europe", najvećem europskom natjecanju u domeni krajobrazne arhitekture, zaštite prirode, održivog razvoja, kvalitete života. Čestitajući svim laureatima i dobitnicima festivalskih nagrada, predsjednik Josipović ocijenio je djelatnost Međunarodnog festivala turističkog filma kao i cjelokupne manifestacije vrlo značajnom za promociju ne samo hrvatskog turizma i gospodarstva, već i zemlje u cjelini.