"PRIZORI S JABUKOM" U TIVTU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 02. kolovoza 2012. - 11:11
Autor: 

"Prizori s jabukom" premijerni dramski naslov s prošlogodišnjih 62. Dubrovačkih ljetnih igara autorice i redateljice Ivana Sajko odigrat će se 2. kolovoza u sklopu Festiva mediteranskog teatra "Purgatorije 2012." u Tivtu.
Suvremena drama „Prizori s jabukom" nagrađivane hrvatske spisateljice Ivane Sajko, za temu uzima priču o muškarcu i ženi koji uzgajaju jabuku u svom rajskom vrtu, i ona zbog neviđene ekološke katastrofe dolazi u opasnosti te oni pokušavaju sve učiniti kako bi spriječili njenu propast. Drama je uspješno izvedena na prošlogodišnjim, 62. Igrama u palači Sponza.

"Prizori s jabukom" praizvedeni su u Bernu 2009. godine i čine drugi dio trilogije započete predstavom „Rose is a rose is a rose is a rose". Predstava je također gostovala na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci u svibnju te u zagrebačkom Teatru &TD u lipnju ove godine.
Festival Mediteranskog teatra "Purgatorije", u organizaciji Centra za kulturu Tivat, posjetiteljima nudi izložbe, kazališne predstave, filmske projekcije i koncerte, a održava se od 1. srpnja do 15.rujna.