PREDSTAVA KOTORSKIH SREDNJOŠKOLACA

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 13. svibnja 2012. - 8:35
Autor: 

Proteklog vikenda u amfiteatru srednje Pomorske škole u Kotoru odigrana je predstava "Lajanje na zvezde ". Predstavu su izveli članovi dramske sekcije Pomorske škole učenici brodomasinskog , nautičarskog i špediterskog smjera. Svoje glumačko umjeće pokazali su Iva Kernec, Petar Bujković, Nemanja Krivokapić, Jasna Kadija, Nemanja Đuranović, Minja Grbović, Kristina Jovanović, Blagoje Krivokapić, Željko Pandurica, Milinko Stanjević, Jovan Đakonović, Stefan Tučević, Marica Spasovska, Nikola Stanković, Andrej Bahun i Filip Đurišić.

Ideja je krenula iz razreda Špedicije od Ive Kernec koja je i scenograf same predstave .Ucenici su bili podrzani od strane profesorice Dragane Franić -redateljice predstave.
"Odlucili smo se upravo za ovu predstavu koja je radjena po istoimenoj knjizi, "Lajanje na zvezde" jer smo tražili nešto sto bi bilo zanimljivo svim generacijama. Iako je teško uspjeti nasmijati publiku, mi smo u tome uspjeli. Nakon svake scene publika nas je podrzala velikim aplauzima sto nas je jos vise motiviralo da se pokažemo u najboljem mogućem svijetlu .Osnovna poruka ove predstave je da je đacko doba najljepsi period u zivotu svake osobe kao i da je moguće i samo učenje učiniti zanimljivim ."- kazala je Iva Kernec.
Glavni glumac Petar Bujković ističe "Iako smo vrijedno radili i spremali se par mjeseci, nismo očekivali ovakav odaziv publike.Sva mjesta u školskom amfiteatru su bila popunjena ,neki učenici su čak i stajali. Publika nas je podrzavala tokom citave predstave sto nam je dalo dodatnu snagu. Prije svega ovo je bilo jedno jako lijepo druženje ,šalili smo se a i u večeri premijere smo podržavali jedni druge što je jako bitno."