RONILAČKI MUZEJ U BOKI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 02. svibnja 2012. - 12:26
Autor: 

Ljeto koje se približava intenziviralo je dogadjanja zanimljiva ljubiteljima mora. Tako je juče u marini Porto Montenegro otvoren 30.jubilarni Medjunarodni sajam nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju "Nautic Show 2012", a u Stolivu su minulog vikenda na svoje došli ljubitelji starih drvenih baraka, veslanja i tradicionalnog načina ribolova, odnosno svi koji su posjetili manifestaciju nazvanu "Camellia Trophy".
Novosti se pripremaju i u Herceg Novom gdje je u završnu fazu ušao projekat osnivanja Ronilačkog muzeja. Inicijatori osnivanja muzeja iz Udruženja profesionalnih ronilaca Crne Gore tako su ovih dana od Mornarice VCG preuzeli i dva najaktraktivnija eksponata budućeg muzeja – nekadašnje diverzantske ronilicetipa R-1 i R-2 kakve su korišćene u nekadašnjoj specijalnoj mornaričkoj jedinici pomorskih diverzanata – 82.Pomorskom centru.

O ovim i drugim temama govorimo u našoj emisiji o moru i pomorstvu "Neptun" čiji je gost i prof.dr. Ante Uglešić, rektor Sveučilišta u Zadru i predsjednik Stručnog savjeta Medjunarodnog centra za podvodnu arheologiju koji u Zadru djeluje pod okriljem UNESCO-a.
S.L.
 Audio: Ante Uglesic rektor zadarskog Sveucilista

Audio: Dragan Gacevic o ronilicama

Audio: Romeo Mihovic Camellia Trophy